A fost aprobată „Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galaţi 2016 – 2025”

Consiliul Municipal a aprobat hotărârea privind „Strategia de dezvoltare locală a municipiului Galaţi 2016 – 2025”, care include aproximativ 200 de obiective de investiții propuse a fi implementate în următorii ani.

„Am încercat sa luăm o perioadă mai largă de abordare pentru dezvoltarea durabilă a oraşului. Are în continuare titulatura de 2016 pentru că ea ca şi strategie a apărut în 2016 şi ar fi trebuit votată în 2016, dar la sugestia celor de la Agenţia de Mediu a trebuit să modificăm anumite aspecte, să se facă nişte cercetări suplimentare, şi atunci ea ca şi titulatură nu avea rost să se schimbe. Această strategie poate fi modificată de-a lungul vremii ori de câte ori apar elemente noi care pot duce spre o cu totul altă viziune”, ne-a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Printre actualizări, situația termoficării

Potrivit primarului, una dintre modificările aduse în strategie este aceea referitoare la situația sistemului de termoficare: „Data trecută era trecută inclusiv termia în ea ca şi strategie, de data aceasta evident că a fost actualizată pe noile reguli. Toată această strategie cuprinde măsuri care să ducă la dezvoltarea acestui oraş, de la spaţii verzi, la direcţia în care trebuie să ne ducem”.

Strategia de dezvoltare locală, condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene

Ionuț Pucheanu a mai precizat că existența unei strategii de dezvoltare este una din condițiile impuse unei administrații locale pentru a putea accesa fonduri europene. „E imperios necesar să avem o astfel de strategie pentru că e una dintre regulile minime pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea accesa fonduri europene. Să ştiţi că o mare parte din proiecte  sunt începute, o mare parte din ele sunt în licitaţie. Eu sper ca toate cele trecute să poată fi realizabile. Acum să fim sinceri, de obicei îţi propui mai mult să realizezi un minim necesar. Eu aş fi fericit dacă din 200 am trece de 150 de investiţii până în 2025 la Galaţi”, a mai spus primarul.

Proiecte în derulare

Ionuț Pucheanu s-a referit și la o serie de obiective de investiții care încep să fie derulate în această perioadă. „Ceea ce mă bucură este faptul că într-un târziu licitaţiile noastre încep să treacă de avizările de la ANAP, avem parcarea supraterană de la R5. Avem de astăzi, o să puteţi vedea şi pe SEAP, artera de la LMK. Am finalizat licitaţia de la parcarea de la Pedagogic cea care urmează a fi începută săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare când se va semna contractul pentru începerea lucrărilor. Sunt în aşteptare Talciocul, Târgul auto, DN2B-ul, modificat puţin la nivelul structurii sau sectorului pe care îl abordăm. Lucrurile au început să se mişte, zic eu. Şi interioarele de cartier. A durat mai mult, a părut că nu facem nimic, din păcate hârtiile ne omoară”, a spus Pucheanu.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*