Președintele CJ Galați, Costel Fotea, s-a întâlnit cu participanții la Festivalul Internațional de Folclor

Reprezentanții ansamblurilor folclorice care participă la cea de a 12-a ediție a  Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” (vezi programul AICI) au fost primiți astăzi, de președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, care le-a adresat un mesaj de bun venit la Galați.

,Bun venit la Galați, pe malul Dunării. Suntem bucuroşi să vă avem alături de noi la Festivalul Internaţional de Folclor Doina Covurluiului ajuns la a 12-a ediţie. Nu am fi ajuns la a 12-a ediţie dacă publicul nu ar fi cerut folclor. Asta înseamnă că oamenii iubesc folclorul şi prin folclor ne putem identifica ca neam, ca naţie, ca oameni, şi putem să vă etalăm şi tradiţiile şi obiceiurile pe care le avem noi ca popor. Acest festival a ajuns să fie cel mai mare festival de folclor din România datorită dumneavoastră artiştilor şi Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi care prin perseverenţă, prin ansamblurile folclorice pe care le-a invitat de-a lungul timpului a crescut acest festival. Salut prezenţa invitaţilor din Franţa, Croaţia, Slovacia, Lituania, a celor din România, de la Bihor şi Tulcea, dar şi Ansamblul Doina Covurluiului şi Olympos din Galaţi. Sunt sigur că vom avea parte de spectacole de înaltă ţinută ca şi la ediţiile precedente. Bun venit la Galaţi!”, le-a spus Costel Fotea reprezentanților ansamblurilor.

Reprezentanții ansamblurilor folclorice din Franţa, Croaţia, Slovacia şi Lituania, au mulţumit pentru primirea făcută de gazdele festivalului şi au declarat că sunt fericiţi că se află la Galaţi, marea majoritate fiind la prima participare la festivalul de la Galați. ,,Suntem fericiţi de primirea pe care o avem aici la Galaţi. Venim dintr-un orăşel din inima Franţei, unde organizăm şi noi festivalul nostru internaţional de folclor. Suntem fericiţi să ne aflăm în România. Ştim că este o ţară cu o cultură şi o tradiţie foarte bogată. Vrem să o cunoaştem, dar în acelaşi timp vrem să vă împărtăşim din cultura şi tradiţiile noastre”, a spus reprezentantul Ansamblului Bourree Gannatoise din Franţa.

Spectacolele din programul actualei ediții a Festivalului Internaţional de Folclor vor avea loc de joi şi până duminică, între orele 19.30 şi 23.00, pe scena de pe esplanada de la „Păpădie”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*