Zece deţinuţi din Penitenciarul Galați, trimişi în judecată după ce au înșelat 15 prahoveni prin metoda „accidentul”

Zece deţinuţi din Penitenciarul Galați, trimişi în judecată după ce au înșelat 15 prahoveni prin metoda „accidentul”Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a zece persoane acuzate de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, după ce au înșelat prin metoda „accidentul” 15 persoane din Ploieşti şi Câmpina.

În rechizitoriul Parchetului Judecătoriei Ploiești se spune că „în perioada octombrie 2016 – februarie 2017, inculpaţii – deţinuţi din Penitenciarul Galaţi – au indus în eroare prin metoda ”accidentul” 15 persoane din Ploieşti şi Câmpina, provocând un prejudiciu de aproximativ 71.600 de lei”

 Gruparea a acționat după un plan bine pus la punct.

„Inculpaţii au gândit şi elaborat un amplu sistem infracţional ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr cât mai mare de persoane în scopul obţinerii de importante foloase materiale. Pentru realizarea scopului infracţional, deţinuţii şi-au procurat în prealabil telefoane mobile şi cartele preplătite cu sprijinul persoanelor aflate în libertate, respectiv membri de familie sau apropiaţi ai deţinuţilor în care aceştia aveau deplină încredere, persoane care în diferite moduri sunt angrenate în activitatea infracţională, prin acordarea de ajutor material sau moral”, arată procurorii.

Deţinuţii sunau persoanele vătămate, prezentându-se drept rude ale acestora, şi le spuneau că au provocat accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a unor oameni, în special copii, pe treceri de pietoni.

„Cu aceste ocazii, inculpaţii cereau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi/sau înlăturarea răspunderii penale”, mai precizează procurorii ploieşteni.

Deţinuţii au fost ajutaţi de persoane aflate în libertate, care mergeau la locuinţele persoanelor vătămate şi ridicau banii solicitaţi.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Ploieşti.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*