World Education Fair: Instituțiile de învățământ din străinătate caută în Galați tineri români pentru studii

educatieÎn cadrul World Education Fair (WEF), care se va desfășura la Hotel Vega din Galați, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 11.00, până la ora 16.00, tinerii vor putea să discute cu reprezentanții universităților, colegiilor și liceelor internaționale de prestigiu, din Europa și America de Nord.

„La World Education Fair, prin conceptul de Educație 360o, ne propunem să aducem an de an toate instituțiile de învățământ care au ceva de oferit unui public din ce în ce mai pretențios și mai avizat în ceea ce privește așteptările educaționale. Studiile internaționale cuprind posibilități pentru toate categoriile de vârstă.  Avem o paletă largă de oportunități educaționale adresându-ne atât părinților cu copii în vârstā chiar și de 5 ani, viitorilor studenți,  dar și celor care vor să-și completeze studiile universitare. Practic, târgul cuprinde toate programele educaționale, de pregătire și formare la care cineva s-ar putea gândi. Cei prezenți, părinți, tineri și copii, vor putea avea discuții individuale cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și vor primi consiliere din partea noastră, având posibilitatea să se înscrie pe loc la unele programe, cursuri de pregătire și teste de orientare profesională sau de limbă engleză”, declară Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Tinerii interesați de studii universitare, master și MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia și SUA

O bunā parte dintre instituțiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacā peste 5000 de elevi și studenți români.

Sistemul de învațământ din România pare pentru mulți în derivă, însă o serie de universități din UK, Olanda sau Danemarca încep să accepte studenți români doar cu engleza de la bacalaureat, fără alte teste mult mai titrate.

Cei mai mulți adolescenți români care studiază în străinătate sunt la licee din Marea Britanie

Viitorii liceeni şi părinţii lor vor putea afla în cadrul evenimentului și care sunt cele mai prestigioase instituții de tip boarding sau college din străinătate și vor beneficia de îndrumarea consultanților IntegralEdu pentru alegerea celui mai potrivit program de studiu.  Topul țărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-și face studiile liceale este format din Marea Britanie, Elveția și Germania.

EduTabere pe tot globul la WEF Galați

În cadrul târgului de la Galați vor fi prezentate și programe de tabere în străinătate. Destinațiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 țări din Europa, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.

Burse și alte posibilități de finanțare pentru studenții români

Cei interesați de burse de studii și împrumuturi studențești, vor găsi la WEF toate informațiile necesare pentru accesarea acestora.

“Pentru cei care vor sa afle într-adevăr ce înseamnă studii în afara țării, noi venim la WEF cu tot bagajul de informații acumulat de-a lungul celor 24 de ani de activitate în educația internatională, astfel, în România, în cei 8 ani de activitate, peste 10 000 de tineri români au ajuns la instituțiile de învățământ din străinătate, pe care și le doreau”, precizează Ana Maria Papp.

10.000 de dolari în buzunar, după un stagiu Work and Travel. Peste 6000 de studenți români au intrat în acest program în 2016

Work and Travel este un program care face două lucruri foarte importante pentru studentul român: îi umple buzunarul cu circa 10.000 de dolari și îl ajută cu nivelul de limbă engleză.

Anul acesta avem peste 6000 de studenți români plecați cu acest program, iar numărul lor creste cu 10-15 procente în fiecare an.

Din Europa de Est pleacă anual 100.000 de studenți către Vest. Grecia deține supremația cu peste 34 de mii elevi și studenți, România este pe locul doi cu 30.000 de copii, iar Bulgaria deține poziția a treia cu peste 24.000 elevi și studenți.

Programul evenimentelor în toată țara și înscrierea gratuită sunt disponibile pe  www.worldeducation.ro.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*