Gălăţenii care vor să lucreze în Germania ca bucătar, ospătar, barman sau angajat în industria gastronomiei de sistem, pentru un salariu brut lunar cuprins între 1.450 şi 2.400 de euro, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, din strada Domneasca nr.191 (telefon 0236 41 40 49), pentru a fi înregistraţi în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.
Selecţia se va organiza în octombrie, la Bucureşti.
Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:
– cerere-tip (se completează la sediul AJOFM);
– copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
– CV model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf);
– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
EURES România dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Angajatori germani oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupaţii: bucătar/bucătar şef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) şi personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi).
Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune de limba germana (nivel B1/B2).
Pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe de limba germană, cel puţin nivel A2.
Angajarea se face pe o perioadă de cel puţin 6 luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.500 – 2.200 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi barman, 1.700 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist şi de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.
Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.