VIDEO. Statuia poetului Mihai Eminescu vandalizată din nou. Cinci tineri au furat mâna muzei de pe soclu

Chiar dacă în ultimii ani statuia poetului Mihail Eminescu nu a mai fost vandalizată și părea că s-a pus punct vandalizării repetate a acestui monument, a ieșit la iveală faptul că s-a întâmplat din nou, în luna decembrie, când toată lumea era în febra pregătirii Sărbătorilor de Iarnă.

Primăria Galați a sesizat Secția 1 de Poliție în legătură cu faptul că pe 17 decembrie, un grup de 5 tineri s-a apropiat de statuie, cei cinci mimând că se fotografiază, iar după mai multe încercări unul dintre ei a reușit să smulgă mâna cu făclie a muzei care se afla pe soclul statuii.

„Privitor la incidentul din data de 17 decembrie 2017, care s-a soldat cu actul de vandalism asupra statuii lui Mihai Eminescu, din parcul cu acelaşi nume, vă informăm că Primăria municipiului Galaţi a depus o sesizare la Secţia 1, Poliţia municipiului Galaţi, iar organele abilitate au demarat o anchetă în vederea depistării autorilor incidentului. La finalizarea acesteia se va putea stabili gradul și forma prin care firma de pază va răspunde pentru prejudiciul creat.

Obiectivul are asigurată paza de către S.C. Dialfa Security S.R.L., societate care a demarat o anchetă internă în cazul acestui incident”, se spune în comunicatul Primăriei Galați.

Evenimentul s-a produs în condițiile în care la paza asigurată de agenții de la Dialfa Security se adaugă și monitorizarea zonei de către echipele de intervenție ale Poliției Locale.

„Pe finalul lunii decembrie, mâna a fost sustrasă de la locul ei. Se pare că este vorba despre cinci indivizi care au acţionat pe timp de noapte. A doua zi, poliţiştii locali care erau în zonă, Parcul Eminescu fiind unul dintre obiectivele noastre, au depistat acest lucru. Pentru că se apropie ziua de 15 ianuarie, Poliţia Locală are în atenţie acest obiectiv. Am mărit măsurile de ordine publică, patrulele noastre vor fi în zonă 24 din 24, iar pe timp de noapte inclusiv cei de la intervenţie rapidă”, a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Primăria apelează la ajutorul gălățenilor pentru identificarea celor 5 tineri

Reprezentanții municipalității au dat publicității imaginile, rugându-i pe gălățeni să sprijine Poliția la identificarea celor cinci tineri:

„Cetățenii care pot recunoaște sau furniza poliției informații despre persoanele din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă sunt rugați să o facă la dispeceratul Secției 1 Poliție”, se mai spune în comunicatul primăriei.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*