VIDEO. A fost lansat pachetul de identitate vizuală al Galațiului. Noul logo reunește 7 simboluri ale orașului

deschidereLa sala Parcului de Soft a fost lansat pachetul de identitate vizuală a Galațiului, elaborat în cadrul proiectului „Branding și identitate vizuală a municipiului Galați”.

7 simboluri esențiale ale Galațiului

Noul logo este format din 7 simboluri ale orașului. Simbolul central este Crucea Sfântului Andrei, ocrotitorul spiritual al Gațiului, alte trei simboluri fiind doi pești, o elice navală și imaginea unui vapor pe Dunăre.

Acestea sunt completate de o reprezentare stilizată a uneia dintre sculpturile în metal de pe Faleză și două motive arhitecturale reprezentative pentru Galați, arcada de deasupra intrării la Casa „Cuza”, întâlnită și la foarte multe case construite în perioada interbelică și arcada lobată dintre stâlpii din holul Universității „Dunărea de Jos”.

Logo-ul și Stema Galațiului, inspirate din vechea heraldică a orașului

A fost redesenată și stema Galațiului. Reprezentanții firmei care a realizat pachetul de identitate vizuală spun că și în privința stemei, dar și a noului logo, au ținut cont de vechea heraldică a orașului:

foto 1 (1)„În procesul de creare a logo-ului Municipiului Galați am ținut cont de heraldica veche a orașului. Considerăm că elementele vizuale reprezentate de stemă au un rol important în definirea identității orașului. Ambarcaţiunea din partea superioară aminteşte faptul că acest oraş este un important port la Dunăre, atestarea sa documentară drept schelă (port) datând, dupa cum se ştie, din secolul XV. Peştii scot în evidenţă rolul acestui port în dezvoltarea pescuitului.

Caducelul este atributul zeului Mercur, zeul comerţului. Acesta simbolizează intensa activitate comercială desfăşurată aici, Galaţiul ajungând în 1711, conform afirmaţiei lui Dimitrie Cantemir, centrul comercial cel mai important de pe toată Dunărea, statut întărit după spargerea, în 1774, a monopolului turcesc în zonă, şi mai ales dupa desfiinţarea definitivă a acestuia, în 1829.

La nivel compozițional am păstrat delimitarea clară a elementelor vizuale și separarea lor pe 3 nivele. Culorile principale, roșu, galben și albastru deschis, au fost preluate pentru varianta cromatică și vor fi folosite în funcție de context și mediul de aplicare al logo-ului.

Considerăm că stema orașului este un element important pentru comunicarea identității orașului însă nu satisface pe deplin necesitatea unui demers de marketing regional. De aceea identitatea vizuală și brandul Municipiului vine să completeze cu o abordare mai modernă și mai dinamică a orașului, oferind o mulțime de posibilități de promovare și afirmare a orașului”.

A fost elaborat și un manual de brand

A fost lansat și un manual de brand care cuprinde un set de reguli de utilizare a elementelor de identitate vizuală a unui brand, câteva exemple de simboluri vizuale care pot fi create utilizând geometria logo-ului și care precizează că este nevoie de o strategie de branding a orașului.

foto 2 „De acum înainte, se vor face aplicații pentru diverse tipuri de evenimente pentru a putea fi folosite pe viitor. Urmează o etapă de mentenanță în care vom încerca să susținem Primăria în tot ce ține de inițiativele de aplicare a acestui brand. Noi mai avem un manual cu o strategie de promovare. Se va discuta inclusiv pe acțiuni concrete”, a declarat Iulia Borș, designer web în cadrul firmei  I.V. Future SRL Otopeni, care a conceput pachetul de identitate vizuală.

Un extras al manualului de brand poate fi accesat AICI.

Ionuț Pucheanu: „Galațiul are o voce distinctă și puternică ce trebuie auzită atât la nivel național cât și internațional”

Primarul Ionuț Pucheanu a declarat că prin acest pachet de identitate vizuală orașul capătă o identitate care trebuie promovată la nivel național și internațional:

„Astăzi, orașul nostru a căpătat o nouă identitate vizuală. E timpul să spunem lucrurilor pe nume, Galațiul are o voce distinctă și puternică ce trebuie auzită atât la nivel național cât și internațional”.

Reamintim că lei pentru proiectul „Branding și identitate vizuală a municipiului Galați” Primăria Galați a alocat 38.000 de lei, licitația fiind câștigată de firma I.V. Future SRL Otopeni, care are un punct de lucru la Galaţi, pe strada Brăilei.

În cadrul proiectului a fost realizată și o nouă grafică a web site-ului Primăriei Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*