Vezi cine câştigă licitaţiile publice din Galaţi

Potrivit propriului site, Primăria Galaţi are doar 4 contracte de atribuire în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în anul 2012, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Din cele 4 contracte, cel mai mare reprezintă lucrări la obiectivul „Modernizare Grădina Publică Galaţi”, la care au participat 11 ofertanţi, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea dintre firmele SC Pallegrini SRL Galaţi şi SC TLSIT SA Piatra Neamţ, cu o valoare a contractului de 5.377.889 lei. „Achiziţionare instalaţii pentru iluminatul festiv” din această iarnă a făcut obiectul unui contract în valoare de 223.597,6 lei şi a fost adjudecat de asocierea SC MK Illumination SRL Hunedoara – SC SZD Electro SRL Cluj-Napoca, într-o licitaţie cu doi participanţi.

Contractul „Servicii de asistenţă în managementul de proiect Modernizare strada Unirii din municipiul Galaţi”, cu o valoare de 148.000 de lei, s-a disputat între două firme, câştigătoare fiind SC Konsent SRL Iaşi.

Al patrulea contract a vizat „Servicii la obiectivul Elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării Galaţi”, cu o valoare de 199.000 de lei, şi a fost câştigat de singurul ofertant, asocierea SC Quattro Design SRL Bucureşti – SC Halcrow Romania SRL Bucureşti.

Se poate observa că 3 din cele 4 proiecte au fost câştigate de firme din afara Galaţiului.  

O simplă listare a licitaţiilor încheiate pe SEAP, având ca organizator Primăria Galaţi, ne arată nu mai puţin de 10 licitaţii finalizate în acest an şi alte 3 licitaţii în curs, dar pe site-ul www.primaria.galati.ro figurează ca atribuite în 2012 doar cele patru contracte menţionate.

Ar trebui să se afle ce s-a întâmplat şi cu celelalte licitaţii finalizate nu se poate afla, pentru că o parte dintre ele au valori foarte importante (7,1 milioane de lei pentru modernizarea străzii Ana Ipătescu, de exemplu), iar gălăţenii ar trebui să fie informaţi, fiind vorba la mijloc de bani publici, iar accesul pe SEAP este mai puţin facil pentru un cetăţean obişnuit.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*