Veste bună pentru unii dintre elevii gălăţeni: notele de la Evaluarea Naţională nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a

Veste bună pentru unii dintre elevii gălăţeni: notele de la Evaluarea Naţională nu vor conta la admiterea în clasa a IX-aMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat, că notele de la Evaluarea Naţională nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a şi nu vor fi trecute în catalog. Vestea îi va bucura pe elevii gălăţeni din calasa a VIII-a care au obţinut note slabe la Evaluarea Naţională. Pe ceilalţi, nu.

Evaluarea Naţională 2014. Galaţiul pe locul 4 în top 

Într-un clasament al judeţelor, întocmit după media obţinută la simulareaEvaluării Naţionale 2014, pe primul loc se află municipiul Bucureşti, carea înregistrat cea mai mare „promovabilitate”, 64,2% dintre elevii de clasa a VIII-a din Capitală obţinând la simulări peste 5. Urmează Brăila, Clujul,iar pe locul 4 judeţul Galaţi, cu media de 55,62%.  Rezultate performante au fost obţinute la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi la Colegiile Naţionale „Spiru Haret” şi „Calistrat Hogaş” din Tecuci, la care „promovabilitatea” a fost de 100%. 

În pofida mediei bune obţinute la nivel naţional, trebuie menţionat şi faptul că la şapte şcoli gălăţene a fost înregistrată contraperformanţa ca niciun elev să nu obţină notă de trecere la simularea probei de matematică. Cele şapte unităţi de învăţământ sunt Şcoala de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Şcoala din Hânţeşti, Şcoala nr. 3 din Movileni, Şcoala din Lungesti, Şcoala din Vârlezi, Şcoala nr. 3 din Iveşti şi Şcoala din Poiana.

Evaluarea Naţională pentru clasele clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, amânată pe 28 mai

Evaluarea Naţională a fost introdusă, în premieră în acest an şcolar, la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a şi are ca scop evaluarea nivelului de pregătire al elevilor după câţiva ani de şcoală şi de a-i pregăti pe elevi cu atmosfera de examen. Programată iniţial pentru perioada 6-29 mai, evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, a fost amânată, urmând să înceapă pe data de 28 mai.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*