Vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală: expoziția de grafică ,,Imago Mundi” semnată ZuZu Caratănase

Foto: artinfonews.ro

Foto: artinfonews.ro

La Muzeul de Artă Vizuală va avea loc joi, 2 februarie, la ora 17.00, vernisajul expoziției graficianului Zuzu Caratănase, considerat a fi unul dintre cei mai buni artiști-gravori ai generației sale.

ZuZu Caratănase (Răzvan-Constantin Caratănase) s-a născut pe 14 mai 1985, la Tulcea și a absolvit Universitatea Națională de Artă din București (2008), masteratul (2010), devenind doctor în artă în 2014. Este din 2010 membru al UAP, din 2014 membru al Uniunii Gravorilor din Budapesta, Ungaria, iar din 2015 este și membru al Asociației Artiștilor Pictori, Sculptori, Arhitecți, Gravori și Desenatori din Franța.

Cadru didactic universitar, curator de artă contemporană, Caratănase are la activ 19 expoziții personale (România, Austria, Israel și Republica Moldova) și participări la aproximativ 250 de expoziţii colective și de grup, pe plan naţional şi internaţional (România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina). A participat la numeroase tabere de creație, simpozioane, conferințe, sesiuni de comunicări științifice, fiind profesor invitat să susțină cursuri de scurtă durată, prelegeri, workshop-uri la centre de educare artistică și universități și academii din Belgia, Italia, Bulgaria și Republica Moldova.

ZuZu Caratănase are în palmares foarte multe premii, cele mai importante fiind: 2016 – Premiul pentru Cultură acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO; Premiul Ministerului Culturii; Marele Premiu la Trienala Internațională de Gravură, Alexandria; 2014 – Certificatul de Apreciere acordat de Universitatea „Konstantin Preslavsky” din Shumen (Bulgaria); Certificatul de Merit la Trienala Internațională de Gravură – Kochi (Japonia); 2013 – Premiul pentru Grafică acordat de UAPR, București; Premiul „Vasile Drăguț” pentru Curatoriat, acordat de Filiala Critică București – UAPR; 2012 – Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art”, Aiud; 2010 – Distincția „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură, Chamalières (Franţa); Premiul Filialei Grafică București – UAPR.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală: expoziția de grafică ,,Imago Mundi” semnată ZuZu Caratănase | Moldova24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*