Luni, 18 noiembrie 2019

CULTURĂ/ INVĂŢĂMÂNT

„Valul Roman” de la Galaţi, fortificaţia care se vede din spaţiu. Soldaţii romani de la Tirighina au mutat din loc 1.800.000 mc de pământ

Comentarii
  1. Violeta spune:

    Valul acesta, care se întindea din Britania până la Nistru, despărțea, de fapt, lumea civilizată de cea barbară. Era limesul de nord al lumii romane. Dacă prin întâmplare părți din el a mai rămas la noi, sper ca gândul cel bun al restauratorilor să și ducă la bun sfârșit aducerea lui la vedere. Bineînțeles, cu explicațiile de rigoare, cu povestea și cu istoria lui. Dacă istoria mai interesează astăzi pe cineva, pe câțiva măcar, ei să vorbească și să facă ceea ce trebuie.

  2. Dacul spune:

    Este un fals grosolan care păcălește lumea neștiutoare di istorie.În primul rând nici măcar zidul lui Hadrian și nici zidul Chinezesc nu se văd din spațiu;în al doilea rând,valul sa format la un cutremur în 400 e.n.și un prinț dac ce locuia în cetatea dacică Galatinor di pi dealu Țiglinei,a ridicat țărușe di lemn pi ridicatura dupa cutremur împotriva invaziei hunilor;în al treilea rând imperiul roman nu a inaintat mai mult di Tirighina(Aieta).Nu exista urme romane in falsul val al lui traian.Batranul istoric care a spus adevarul nu se mai stie nimic di el.Nu vom fi sclavi ca asa vreti voi.

  3. Dacul spune:

    Smintiții istorici ca și cel ticălos istoric di azi din galați,vor învierea unui nou imperiu roman,și are nevoie di o masă di sclavi.Așa ci sa gândit dictatorul istoric galatean,să ridice zidul roman fals și sa ia un număr di 300.000 di sclavi.Aieta a fost numită după cucerire:”Castrum Romanum Flaviatum Moesicum Macedonicum Dacica”.Pi scurt:”Castru Roman”,tradus în daco-romană sau:”RomaniDava”,tradus în dacă graiu nast moldav.Zidul roman se termina în Micro20 undeva pi la Turnu Televiziunii,si cobora la Donaris.Dar istoricii gălățeni na zic nica di cetatea dacică romanizată di la bariera traian.Strada Bariera Traian e situată pi zidu lui Traian cari a fost ridicat în 105 e.n.și cetatea era situată în albia Dunării cari la acea vremi era mai mică.Romanii au marit-o și pi deal spre Biserica Fortificată în Mazepa2.Se numea Danaris și când a fost romanizată a primit numili:”Sextum Castrum Romanae Dacae Danubiana”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Cȃmpurile obligatorii sunt marcate cu *