USR Galați își propune ca la alegerile parlamentare să obțină un scor de 10%

USR Galați își propune ca la alegerile parlamentare să obțină un scor de 10% 	Partidul Uniunea Salvați România (USR) și-a constituit Organizația din Galați și după ce au finalizat partea organizatorică liderii USR Galați au demarat pregătirile pentru alegerile  parlamentare de pe 11 decembrie, la care își propun obținerea unui scor de 10%.

Potrivit unui comunicat al USR Galați, „primii membri ai filialei, care au trecut de o procedură de selecție specifică USR, și-au ales un birou local condus de Florin Staicu în calitate de președinte și Radu Oprea în calitate de vicepreședinte”.

În programul USR, un punct important pentru Galați: interconectarea Moldovei la coridoarele europene

USR și-a lansat de curând și programul pentru alegerile parlamentare, structurat pe următoarele capitole: transparență, industria modernă, agricultura micilor fermieri, învățământ, cultură, sănătate, transport, energie și mediu, România în lume.

Un punct important din programul USR pentru Galați vizează „interconectarea Moldovei la coridoarele europene”.

Programul poate fi găsit online, la adresa https://usr.ro/program/.

În Galați, membrii USR își propun să vină cu soluții pentru toate problemele cu care se confruntă județul.

Priorități: strângerea de semnături și o campanie electorală constructivă

În ceea ce privește prioritățile activității USR Galați în perioada imediat următoare, principalele acțiuni vor viza strângerea semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare, realizarea unei campanii electorale constructive și consolidarea filialei cu specialiști și gălățeni cu realizări și inițiativă.

Liderii USR Galați fac apel la simpatizanții formațiunii conduse de Nicușor Dan de a li se alătura în activitatea de strângere de semnături: „Cei care doresc să susțină USR, pot veni alături de noi la strângerea de semnături în zona Potcoava, unde există un cort montat special pentru această activitate, până la data de 16.10.2016, în intervalul orar 17:00 – 19:00. Fiecare semnătură este prețuită și reprezintă o responsabilizare a Uniunii Salvați România în proiectul său politic”, se spune în comunicatul citat.

Cine este președintele USR Galați, Florin Staicu

Președintele organizației, Florin Staicu are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii. Nu a fost membru în niciun partid politic, deși a avut simpatii liberale și a fost implicat în campania din 1996, alaturi de PL’93.

A ieșit în stradă în 1990, 1991 cu ocazia protestelor împotriva FSN și Iliescu. De asemenea, a mai ieșit in 1998 la mitingul studențesc împotriva taxelor pentru

învățământul superior.

Deși a terminat Facultatea de Științe Economice și Administrative, specialitatea Comerț – Marketing în 1998, din 2004 și până în prezent lucrează în domeniul

IT, service și vânzări. Anterior, a fost pentru o perioadă scurtă director comercial CATV la Astral S.A. În perioada 1999-2001, a deținut în asociere unul din primele Internet Cafe-uri din Galati, CyberNet Café.

Cine este vicepreședintele USR Galați, Radu Oprea

Cel desemnat vicepreședinte al USR Galați, Radu Oprea a absolvit Universitatea Dunărea de Jos din Galați în anul 2002 și are un Masterat în Politici Publice obținut la Universitatea Pepperdine din SUA.

Este antreprenor, deținând o firmă de terminale de plăți electronice și s-a specializat în scrierea și implementarea de proiecte cu finanțări nerambursabile.

Are o pasiune pentru democrația participativă și stimularea tinerilor să inițieze afaceri start-up

Principiile pe care le aduce USR în mediul politic din Galați

Potrivit comunicatului, USR aduce în Galați principiile care stau la baza noii formațiuni politice:

 • reașezarea ierarhiilor în societatea românească pe criteriile moralității și competenței
 • administrație publică eficientă, care să optimizeze interacțiunea cu persoanele fizice și juridice
 • administrație publică transparentă, care asigură participarea cetățeanului la decizii
 • stoparea risipei banului public
 • justiție independentă și eficientă
 • economie funcțională, in care există o competiție economică corectă, sistemul legislativ și fiscal este predictibil, iar constrângerile birocratice sunt minime
 • un proiect național pentru marea infrastructură
 • un sistem educațional de calitate, care formează competențe în acord cu necesitățile vieții sociale și ale pieței muncii
 • un sistem sanitar care să își eficientizeze resursele și care să garanteze un act medical de calitate
 • dezvoltarea localităților urbane și rurale care să asigure creșterea calității locuirii și creșterea competitivității localităților
 • un sector cultural dinamic, creșterea gradului de acces la cultură și protejarea patrimoniului cultural

Partidul Uniunea Salvați România este fondat pe structura Uniunii Salvați Bucureștiul și este un continuator al partidului care a obținut la București, la alegerile locale, peste 30% din voturi.

USR își propune o reformare reală a mediului politic și administrativ din România. Pentru detalii, echipa din Galați poate fi contactată la telefon 0727 447357 sau online pe grupul de facebook USR Galati.

De asemenea, cei interesați să se implice mai mult în activitatea organizației, pot veni și la sediul din Str. Nicolae Bălcescu nr.52, marțea și miercurea între orele 10:00 – 13:00.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

 1. Pingback: Cum am fost pacalit de USR la Galati – Radu Oprea

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*