Unde poţi petrece de 1 Iunie

copii-desene-pe-asfaltZiua Internațională a Copilului va fi marcată în municipiul Galați prin spectacole, piese de teatru și concursuri în perioada 31 mai-01 iunie 2017.

Astfel, în această perioadă, pentru cei care au ales să petreacă în oraş cu cei mici, autorităţile locale şi alte asociaţii au ales să marcheze momentul prin diverse activităţi.

Miercuri, 31 Mai 2017

Mascotele personajelor preferate, desene pe asphalt şi face painting la Consiliul Judeţean

Miercuri, 31 mai, de la ora 13:00 sunteţi invitaţi la “Petrecerea copiilor”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Galaţi cu ocazia Zilei Copilului.

Petrecerea va avea loc în parcul din curtea Consiliului Judeţean Galaţi, str. Eroilor, nr.7, în intervalul orar 13:00 – 17:00.

“Copiii se vor întâlni cu mascotele personajelor preferate, se vor juca pe tobogan, vor dansa, vor cânta, vor primi baloane, vor colora pe asfalt şi vor primi un chip nou datorita echipei face-painting. Am pregătit multe surprize şi activităţi distractive”, a declarat Costel Fotea, preşedinteCJ Galaţi.

Se vor delecta cu realizările si acţiunile copiilor de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Barcea, care din mărgele de nisip şi seminte meşteresc adevarate opere de artă.

Tot miercuri, 31 mai:

Ora 09.00, pe Faleza Inferioară a Dunării

  • Grădinița nr. 30 PINOCCHIO organizează acțiunea ”Copiii colorează viața”, care face parte din proiectul educațional județean ”Copilărie, zâmbet și culoare”. Vor participa copii de la școli și grădinițe din Galați, părinți, cadre didactice, voluntari care vor da culoare unei pânze albe de 500m.

 Ora 17.00,  Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard”

  • ”Dansează Prichindeii”– Membrii Clubului de Dans Sportiv Fantezia Galați împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului vor pune în scenă un spectacol concurs la care participă 350-400 de copii.

 

Joi, 1 Iunie 2017:

 Ora 10.00,  Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard” :

  • Piesă de teatru ”Scufița Roșie”– Teatrul de Păpuși Gulliver

Ora 11.00, Grădina de Vară a Teatrului Muzical ”Nae Leonard”

  • Trupa de dans TEMPO din cadrul școlii Sueno Dance vor prezenta un colaj de dansuri ce abordează diferite stiluri precum latino, raggaeton și dansuri sincron.
  • concurs de desene pe asfalt

Ora 13.00, Grădina Publică (zona de joacă pentru copii)

  • Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copii cu Autism Galați împreună cu Asociația Teraphy Animals vor organiza concursuri de desene pe asfalt, jocuri puzzle pentru cei mici, ateliere de creație și vor face o reprezentație cu un cățel pentru terapie.

  

foto Shopping City Galati_1 iunie„Fii eroul nostru!”, expoziţie de tehnică de luptă şi jocuri pentru copii la Shopping City Galați

Cea de-a patra ediție a evenimentului „Fii eroul nostru!” se va desfășura joi, 1 Iunie, în parcarea Shopping City Galați, în intervalul 10:00 – 13:00. În cadrul evenimentului, centrul comercial îi așteaptă pe cei mici cu activități și concursuri atractive, teatru de păpuși și multă aventură.

Evenimentul „Fii eroul nostru!” este organizat de Shopping City Galați, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Penitenciarul Galaţi, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, Poliţia Locală Galaţi, Urban Volunteer Search and Rescue Galaţi și Carrefour Galați.

Joi, în intervalul 10:00 – 13:00, organizatorii au pregătit pentru copiii și tinerii din Galați o expoziție de tehnică de luptă, dar și multe activități și concursuri atractive, care le oferă acestora posibilitatea de a cunoaște tainele meseriilor practicate de „eroi” precum jandarm, pompier, poliţist, militar, poliţist de frontieră, lucrător de penitenciare, poliţist local. Mai mult, evenimentul își dorește să motiveze adolescenții să devină voluntari în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a medicinii preventive.

O altă surpriză pregătită pentru cei mici vine din partea Penitenciarului Galaţi, care va organiza, începând cu ora 11:30, un spectacol de teatru de păpuşi, actorii păpuşari fiind persoane private de libertate. Piesa de teatru reprezintă o adaptare după povestea lui Ion Creangă, „Prostia omenească”.

Derulat pe parcursul a trei ore, evenimentul „Fii eroul nostru!” reunește cei mai de seamă eroi din lumea reală, pentru demonstrații inedite și pentru joacă educativă, prezentând celor mici secretele fiecărei meserii. Toți copiii dornici să petreacă ziua de 1 Iunie cu activități speciale, concursuri atractive, joacă educativă, teatru de păpuşi și multă aventură, sunt așteptați în parcarea Shopping City Galați, la evenimentul „Fii eroul nostru!”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*