Un număr de 12 polițiști locali ar putea fi puși pe liber pentru lipsa de eficiență în activitate

S-au cam dus vremurile în care polițiștii locali își încasau salariile indiferent dacă își îndeplineau sau nu atribuțiile. Directorul Poliției Locale, Petrică Hahui, a anunțat că 12 polițiști și-ar putea pierde locurile de muncă din cauză că nu au îndeplinit standardele impuse în activitatea lor.

„În ceea ce privește activitatea polițiștilor locali în primul semestru al anului, aprecierile au fost bune și foarte bune în anumite domenii, dar și mai puțin bune, chiar și negative la anumiți subordonați, în special pe zona de ordine publică. Pot spune că avem 10-12 polițiști care nu s-au integrat standardelor pe care le-am impus noi, conducerea Poliției Locale. Aceștia au un termen de încercare, la finalul lunii septembrie vor fi re-evaluați și în condițiile în care nu ajung la performanța dorită li se va da o alternativă, pentru că la Poliția Locală nu se poate decât cu muncă susținută”, a declarat Petrică Hahui.

Citeşte şi: Poliția Locală a constatat peste 8.000 de contravenții și a aplicat amenzi în valoare de 1,5 milioane

Toți agenții Poliției Locale sunt evaluați lunar de către șefii de compartimente. Spre exemplu, polițiștii de la Ordine Publică sunt evaluați după numărul de acțiuni preventive, numărul de sancțiuni aplicate, valoarea sancținilor, identificarea de infracțiuni. „Tot volumul de muncă se evaluează făcând o medie și cei care sunt la periferia mediei sunt întrebați de ce nu au fost mai activi, pentru că într-o zonă în care se comit frecvent contravenții nu poți să vii după o tură de serviciu spunând că ai prevenit sau nu ai constatat nimic. Asta nu înseamnă că avem un număr de acțiuni la care ne referim ca să apreciem oamenii, ci că ei trebuie să fie activi, cum sunt și ceilalți mai buni ca dumnealor”, a mai precizat șeful Poliției Locale.

În cadrul Poliției Locale sunt angajați 289 de polițiști, dintre care 245 lucrează pe teren.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*