Un impunător pod pietonal din Danemarca este construit cu oțel de la Galați

Oțelul produs la ArcelorMittal este integrat într-un impunător proiect european de infrastructură. Este vorba de  unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa, aflat în construcție la Gara Køge Nord din Danemarca și la edificarea căruia sunt utilizate tablele produse de ArcelorMittal în Laminorul de Tablă Groasă nr. 2 de la Galați.

Proiectat de un consorțiu format din casele de arhitectură COBE şi DISSING + WEITLING, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design și este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lățime de 9,5 metri și va lega la înălțime toate peroanele de la stația Køge Nord, asigurând accesul a peste 8.000 de pietoni zilnic. Construcția are pereți de sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180° asupra peisajului.

„Suntem fericiți și mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneț și important. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi.

Copyright pentru fotografii: DISSING+WEITLING

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*