Un gălățean nevăzător a fost admis la Universitatea din Timișoara, după a fost respins de Universitatea din Galați

Foto: Gazeta de Vest

Vlad Ion, un tânăr nevăzător din Galați, care își dorește să studieze kinetoterapia, a absolvit liceul anul trecut, a promovat Bacalaureatul cu media 8,31, dar când s-a pus problema înscrierii la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea „Dunărea de Jos”a întâmpinat numeroase piedici din cauza problemelor cu vederea.

Potrivit „Gazetei de Vest”, Vlad s-a adresat Universității de Vest din Timișoara, și după o analiză aprofundată a cazului, conducerea universității a făcut demersurile necesare pentru ca Vlad să beneficieze de principiul egalității de șanse, de a i se oferi toate condițiile pentru a se înscrie și susține probele de admitere.

Nimănui nu ar trebui să i se nege dreptul la egalitate de șanse, la educație, la un viitor mai bun. Determinarea sa de a studia, în ciuda dificultăților fizice și a blocajelor pe care le-a întâmpinat, este una dintre calitățile principale pe care le dorim la studenții noștri. Am reușit împreună cu colegii mei să adaptăm procesul de admitere astfel încât dizabilitatea sa să nu îi fie piedică în susținerea probelor. Are toate șansele să fie admis. În plus, în ceea ce privește partea financiară, imposibilitatea familiei de a-l susține la Timișoara, Universitatea dispune de numeroase pârghii pentru a-i veni în ajutor. Se califică din toate punctele de vedere. Vlad are dreptul la o viață autonomă, să se poată susține, să lucreze. Scopul nu este a obține o diplomă, ci de a-l pregăti pentru a putea obține un loc de muncă. Considerăm că este corect ca un tânăr care a promovat examenul de Bacalaureat cu media 8.31 în condițiile sale să aibă o șansă la educație la fel ca ceilalți”, a declarat pentru „Gazeta de Vest” rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Tânărul din Galați a explicat că este pasionat de kinetoterapie încă din adolescență, a încercat să se înscrie șla Facultatea de Educație Fizică din Galați, dar s-a confruntat cu mai multe piedici. „Sufăr de cataractă congenitală operată, iar anul trecut mi-am propus să mă înscriu la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați la secția de kinetoterapie, dar m-am lovit de câteva piedici. Încă de mic, am avut parte de mai multe ședințe de kinetoterapie, ceea ce mi-a trezit interesul pentru acest domeniu. Am reușit să mă documentez și mi-am dat seama că este ceva ce mi s-ar potrivi. Vreau să învăț, să profesez. Știu că va fi greu departe de casă, dar sunt un luptător”, a spus Vlad Ion despre cum a ajuns să-și dorească să devină kinetoterapeut.

Vlad și-a depus dosarul de înscriere la Facultatea de Educației Fizică și Sport a Universității de Vest din Timișoara, urmând ca luni să susțină probele de admitere. În susținerea probelor, acesta va fi asistat de personalul Facultății.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*