Ultra-maraton de-a lungul Dunării, de la izvoare la Sulina. Maratonistul Hidvégi-Üstös Pál ajunge luni la Galați

„70 de maratoane într-unul singur”, așa s-ar putea numi inițiativa maratonistului maghiar Hidvégi-Üstös Pál de a alerga distanța de 3.000 km, pe parcursul Dunării, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră. Proiectul său, aflat sub egida  Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) este intitulat „Cu 70 de maratoane pentru Dunăre”. Ultramaratonul se desfășoară sub patronatul Ministerului de Externe al Ungariei, care deține președenția Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Ultramaratonistul Hidvégi-Üstös Pál a luat startul pe data de 21 septembrie 2017 de la izvorul Dunării, din localitatea Donaueschingenb, din Munții Pădurea Neagră. El va străbate 10 tări până la Sulina, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră.

Hidvégi a parcurs deja 2.000 km trecând granițele a 7 țări care se situeaza pe parcursul Dunării. Prin performanța de excepție, el vrea să atragă atenția asupra importanței celui mai important fluviu din Europa și asupra importanței transportului „eco-frendly” pe Dunăre.

Ultramaratonistul a parcurs teritoriul Ungariei în numai 13 zile, parcurgând zilnic 42-45 km. Cea mai mare distanță pe care a realizat-o într-o zi au fost 72 km.

„Mulți mă întreabă cum rezist și cum rezistă pantofii de sport. La răspund că până acum mi s-au uzat 3 perechi și mai am de parcurs 1.000 km” spune Hídvégi.

Hidvégi-Üstös Pál va ajunge la Galați luni, 4 decembrie.

Foto volksgruppen.orf.at

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*