UDJ, Galaţi, ECOTROPHELIA: Ingheţata cu fibre şi conţinut redus de zahăr – de la Galaţi la Paris

Sursa foto: www.ugal.ro

Competiţia naţională destinată inovaţiei din industria alimentară ECOTROPHELIA, desfăşurată la Universitatea “Dunărea de Jos”, Galaţi (vezi detalii AICI) şi-a desemnat câştigătorii miercuri seară.

Whoopie Ice, înghețata delicioasă pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui, a câștigat aseară trofeul Ecotrophelia România. Whoopie Ice este o înghețată cu conținut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conținut redus de zahăr.

Ecotrophelia are şi o etapă internaţională, unde va participa echipa din Galaţi. Ecotrophelia Europe va avea loc la Paris, în octombrie.

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză. Produsul conține gutui și prune ceea ce îi dă o aromă delicioasă!

Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență.

« Acest succes este posibil în primul rând datorită eforturilor studenților și profesorilor de la SIA, dar nu trebuie neglijată și baza materială complexă de care dispune această facultate. Infrastructura permite astfel obținerea unor produse din tehnologii diferite, cum ar fi carne, lapte, bere sau zaharoase », se arată pe site-ul Universităţii care a găzduit concursl www.ugal.ro

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Univeristății „Dunărea de Jos” din Galați a participat, din 2012 încoace, la toate cele 7 ediții Ecotrophelia România, obținând rezultate foarte bune:

– 2012 – locul I

– 2013 – locul al II-lea

– 2014 – locul al II-lea

– 2015 – premiul pentru cel mai bun produs inovator

– 2016 – locul al II-lea și premiul pentru cel mai bun produs inovator

– 2017 – locul I.

Anul acesta, în competiția Ecotrophelia România, organizată de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor au fost înscrise 9 centre universitare, cu un total de 16 echipe.

Clasamentul final al concursului a fost următorul:

  1. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – WHEY4FUN – Whoopie Ice
  2. USAMV București– BUCHAREST ICE BREAKERS – Trufelia
  3. Universitatea Stefan cel Mare Suceava – BIOVIGOLD – Douce Citrouille.
Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*