Turc expulzat din România pentru că locuia ilegal la Tecuci

Poliţiştii de Serviciul pentru Imigrări din Galaţi, în cooperare cu cei de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, au depistat un cetăţean turc, în vârstă de 57 de ani, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Pe numele său, a fost emisă decizie de returnare de pe teritoriul României, iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemn de interzicere a intrării în România pentru  o perioadă de 3 luni.,

„În urma verificărilor, s-a constatat săvârşirea infracţiunii de facilitare a şederii ilegale pe teritoriul României a unui cetăţean străin de către găzduitorul său, o femeie de 38 de ani, din municipiul Tecuci, fiind întocmit proces-verbal de sesizare a organelor de urmărire penală. Totul s-a descoperit în timpul unei acţiuni pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat de 57 de ani, din Republica Turcia.În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă la expirarea perioadei dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele străinului o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile şi a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor OUG 194/20002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României.

La ieşirea din ţară, pe numele bărbatului, va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni”, se spune în comunicatul Serviciului pentru Imigrări Galaţi.

Conform legii, tecuceanca a fost amendată cu 100 de lei, pentru că nu a anunțat că găzduiește un cetăţean străin.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*