„Tun” la banii europeni. Administrator trimis în judecată de DNA Galați pentru fals la decontarea de fonduri POSDRU

 „Tun” la banii europeni. Administrator trimis în judecată de DNA Galați pentru fals la decontarea de fonduri POSDRUProcurorii de la DNA Galați au dispus sesizarea instanței de judecată cu privire la Alixandru Bălan, administrator al unei societăți comerciale, acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

„La data de 20.06.2011 între Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic – Organism Intermediar POSDRU (CNDIPT-OI-POSDRU) și o asociere din care făcea parte și o societate comercială administrată de inculpatul Bălan Alixandru a fost încheiat un contract finanțat din fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectului ”Angajați calificați pentru mai multe șanse pe piața muncii”.

În acest context, în perioada 2011-2012, inculpatul Bălan Alixandru a depus la autoritatea contractantă două cereri de rambursare cheltuieli în care era consemnat faptul că un număr de 24 de persoane participaseră la cursurile de ”Agent de pază și ordine” și ”Operator introducere, validare și prelucrare date”, în urma cărora a primit subvenții în valoare totală de 160.350 lei.

Ulterior, inculpatul a retras această sumă din contul societății, întocmind în acest sens borderouri din care rezulta că participanții la cursuri ridicaseră în numerar din casieria firmei bani ce reprezentau subvenții/burse.

CNDIPT-OI-POSDRU a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă întrucât suma pe care o datora societatea administrată de inculpatul Bălan Alixandru a fost recuperată.

În prezența apărătorului ales, inculpatul Bălan Alixandru a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 2 ani”, se spune în comunicatul DNA.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Bălan Alixandru, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Alixandru Bălan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Județean Galați pe o perioadă de 60 de zile.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*