Tuluceştiul va avea canalizare?

646x404Un primar din Galaţi este dispus să renunţe la salariu, numai să facă rost de bani pentru a racorda comuna la sistemul de canalizare. Chiar dacă pare greu de crezut, edilul altruist este din comunaTuluceşti şi spune că, dacă la rectificarea bugetară de luna viitoare, comunei pe care o conduce nu-i vor fi alocate fonduri pentru a trage canalizare în comunitate, atunci va sista salariile tuturor angajaţilor, dar şi al său, pentru rezolvarea acestei probleme.

Emoţii pentru sistemul de canalizare

Anul trecut, edilul comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, a câştigat un proiect european pentru montarea sistemului de canalizare. 1.500.000 de euro este suma pe care primul gospodar din Tuluceşti trebuia s-o chivernisească astfel încât să pună sistemul la punct, iar cel puţin 1.000 de locuinţe să fie racordate. Numai că banii s-au cam terminat, iar până în septembrie, când este termenul-limită pentru realizarea acestui proiect, ar trebui să vină fonduri de la bugetul de stat pentru a-l termina, altfel, întreaga sumă de 1.500.000 de euro va trebui returnată. „E adevărat că partea financiară a fost cea cu probleme. Anul acesta, din cauza schimbării formulei de repartizare a banilor către unităţile administrativ-teritoriale, Tuluceştiului nu i s-au mai acordat 22 de miliarde de lei vechi faţă de bugetul de anul trecut. A trebuit să ne refacem calculele, am prins în buget racordurile, avem şi promisiuni că vor veni rectificări în luna iulie. Chiar dacă e să nu mai dăm salariile la personal, racordurile se vor realiza. Până în septembrie, se pot dărâma munţi. Chiar nu este nicio problemă să realizăm racordurile pentru o mie de locuinţe. Nu există riscul să pierdem aceşti bani. Eu niciodată nu am spus că vom pierde banii. Cât voi fi eu la această primărie, niciodată, niciun ban naţional sau european nu se va da înapoi”, a spus hotărât Petrică Bratu, primarul comunei Tuluceşti.

Au condiţii, dar nu au canalizare

Localnicii din Tuluceşti, oameni gospodari şi muncitori, şi-au creat condiţii mai ceva ca la oraş. Chiar dacă şi-au făcut băi şi toalete în casă, sunt nevoiţi să folosească tot veceul din curte, din cauza canalizării. Este şi cazul familiei Drăgan. Cei doi soţi, Maria şi Neculai, şi-au amenajat casa ca după revistă, însă se pot bucura prea puţin de toate dotările. „Avem senzori la robinetul de la baie, cada, veceu în casă, dar folosim tot toaleta din curte, pentru că haznaua se umple imediat şi este foarte scump să o aducem mereu. La fel şi cu bucătăria. Mai spălăm un vas, ceva şi aruncăm apa în curte, în grădină. Ne-a promis domnul primar că până la toamnă o să avem canalizare. Bine-ar fi”, a spus Maria Drăgan.

Termenul-limită pentru branşarea locuinţelor la sistemul de canalizare este 30 septembrie. Primarul Petrică Bratu spune că sigur vor termina lucrările până la sfârşitul lunii august.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. primarita din vanatori ,cand v a face la fel ca dl primar din tulucesti? s a renunte dna la banutii ei !!! niciodata nu ar face asta.bravo dle primar aveti tot respectul . com vanatori se considera si cea mai bogata comuna din galati !!!!

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*