Tomograful de la Spitalul Județean este din nou funcțional

CTCel mai modern tomograf de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este din nou funcţional, după ce a fost achiziţionat tubul dispozitivului, iar  piesa defectă a fost înlocuită. Valoarea investiţiei a fost de 385.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.

„Am făcut toate demersurile ca tomograful să fie cât mai repede în stare de funcţionare. Am alocat imediat fonduri pentru repararea tomografului, însă a fost nevoie de timp pentru finalizarea procedurilor de achiziţie. Ne dorim să aducem încă un computer tomograf, astfel încât să asigurăm la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi tot necesarul de servicii de imagistică. De asemenea, lucrăm la un proiect de dotare a unităţii medicale cu aparatură medicală performantă , cum este acceleratorul liniar de particule ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Computerul tomograf aflat în dotarea unităţii medicale permite scanarea rapida a zonei investigate cu o doză minimă de iradiere, dar şi scanarea în secţiuni foarte fine. Computerul tomograf a fost achiziţionat în 2014 şi a costat 1.450.800 de lei.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*