Tineri înecaţi în Dunăre şi în Siret

Au vrut să îi salveze pe alţii şi şi-au pierdut viaţa

Tineri înecaţi în Dunăre şi în SiretDoi tineri de 17 ani şi respectiv 24 de ani şi-au pierdut viaţa după ce s-au aruncat în ape pentru a-i salva pe alţii de la înec.

Nu doar la mare s-au petrecut evenimente de nedorit în acest weekend, ci şi în jurul Galaţiul. Dorinţa de a se răcori, dar şi apele periculoase ale Dunării şi ale Siretului  au dus la decesul a doi tineri.

După ce în weekend au murit 8 persoane pe litoralul românesc, şi la Galaţi s-au înregistrat 2 decese. Gina Condurache, o fată de 17 ani, s-a aruncat în apele Siretului pentru a-şi salva o prietenă. Adolescentele se întorceau de la şcoală, unde avuseseră activităţi extraşcolare, când au hotărât să se răcorească în Siret, în zona Barboşi, deşi niciuna dintre ele nu ştia să înoate. Împreună cu alţi colegi s-au oprit pe malul Siretului. Prima care a păşit a fost furată de curent. După ce a fost trasă pe mal de prietena ei, tocmai cea care o ajutase să iasă din apă, Gina, a dispărut sub apă.Cei din jur nu au putut face nimic, astfel că deşi în zonă pompierii de la ISU Galaţi au căutat două zile, ea nu a fost de găsit.

Nici Dunărea nu a iertat în acest weekend

Sâmbătă. I.C.Brătianu. Doi fraţi se aflau la plajă. Când fratele mai mic (11 ani) a intrat în apă, curenţii l-au învăluit, iar fratele mai mare de 24 de ani a sărit în ajutor să îl scoată.

Băiatul de 11 ani a fost scos pe mal, dar fratele lui mai mare nu a mai avut puterea de a lupta cu apa şi a fost dus în larg.

Un echipaj SMURD de la Galaţi a intervenit cu elicopterul şi l-a transportat pe fratele de 11 ani la spital, pentru că era în stare gravă. Pe cel mare însă, l-au înghiţit apele.

Chiar dacă în această perioadă, atât Siretul cât şi Dunărea au un nivel extrem de scăzut de apă, specialiştii atrag atenţia celor care vor să se scalde că există un pericol şi mai mare inclusiv pentru cei care ştiu să înoate: praguri şi vârtejuri care pot deveni extrem de periculoase.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*