Teoretic, se reia furnizarea apei calde până când Tribunalul va decide soarta termoficării. Practic…

Teoretic, se reia furnizarea apei calde până când Tribunalul va decide soarta termoficării. PracticSistemul de termoficare va fi repus în funcțiune și va fi reluată furnizarea apei calde menajere în sistem centralizat, după ce prefectul Gabriel Panaitescu a atacat în contencios hotărârea Consiliului Municipal (CLM) Galați  nr. 157/12.04.2017, prin care se aproba suspendarea pe termen nedeterminat a sistemului de termoficare.

 Respectiva hotărâre a CLM nu își mai produce efectele juridice până când Tribunalul se va pronunța asupra cererii Prefecturii de anulare a deciziei aleșilor locali.

Pe aceeaşi temă:

Încălzirea la iarnă devine nesigură, după ce Prefectura a atacat în contencios hotărârea de suspendare a termoficării

Situație explozivă! Primarul Pucheanu îi cere premierului Grindeanu demiterea prefectului Panaitescu

Atac dur al primarului la adresa prefectului. „Să facă rost de banii pentru încălzirea de la iarnă”, spune Pucheanu

Programul de subvenționare a centralelor de apartament continuă. Au fost depuse deja 847 de dosare

Dacă instanța de contencios va aproba solicitarea prefectului, Hotărârea 157/12.04.2017 va fi anulată și apa caldă va fi furnizată în continuare, dar nu pentru mult timp, pentru că e foarte probabil ca primarul Ionuț Pucheanu să convoace Consiliul Municipal în ședință extraordinară pentru a lua  o nouă decizie, care probabil că nu va diferi de prima decizie, de închidere a termoficării.

 Așa că reluarea furnizării apei calde este mai mult o măsură juridică decât o decizie administrativă, care să fie și de durată.

 „În urma demersului prefectului judeţului Galaţi, de a ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local (HCL 157/12.04.2017) de suspendare a sistemului centralizat de termoficare, această hotărâre nu mai produce efecte până la soluţionarea contestaţiei în justiţie. În acest sens, Primăria Municipiului Galaţi a solicitat societăţii Calorgal reluarea furnizării apei calde către populaţia municipiului”, se spune în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit comunicatului, primarul Ionuţ Pucheanu a precizat că „societatea Calorgal este cea către care Consiliul Local a delegat serviciul de distribuţie a agentului termic şi apei calde și în acest moment Calorgal trebuie să facă toate diligenţele necesare pentru repornirea sistemului de distribuţie şi poartă întreaga răspundere pentru bunul mers al acestui serviciu”.

Într-un comunicat al Calorgal SA se spune că societatea „va furniza apă caldă menajeră deîndată ce SC Electrocentrale Galați SA va produce agent termic. În acest moment suntem în situația de a solicita SC Electrocentrale Galați SA pornirea instalațiilor de producere a agentului termic”.

Pentru reluarea furnizării apei calde ar mai trebui să fie de acord cu asta și creditorii Electrocentrale, Romgaz Mediaș și Transgaz, care solicită plata în avans a cantității de gaze consumate pentru prepararea energiei termice.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*