Tânăr actor gălăţean nominalizat la premiile UNITER: Iustinian Turcu

 Tânăr actor de sorginte gălăţeană nominalizat la premiile UNITER: Iustinian Turcu Elev al Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi (2009-2013), actorul Iustinian Turcu este, la doar 23 de ani, nominalizat la premiile din cadrul Galei UNITER 2017.

După absolvirea Liceului de Artă din Galaţi (2013), la clasa de actorie și teorie teatrală a profesorilor Daniela Enache Nistor și Victor Mihăilescu, Iustinian Turcu a plecat la Sibiu unde a urmat cursurile Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității ” Lucian Blaga” din Sibiu. Deși initial ar fi vrut să meargă la Cluj, Sibiul l-a convins atunci când, în clasa a X-a, a văzut piesa de teatru „Faust”, în Sibiu. „Cinci ani mai târziu, a ajuns să facă parte din echipa Teatrului Național ,,Radu Stanca”, și mai mult decât atât, să joace în piesa care l-a determinat să aleagă Sibiul. A urcat pe o scenă ,« mare» încă din anul I de facultate, iar unul dintre visurile lui este să joace în filme”, scriu cei la de Turnul Sfatului.

 „La Sibiu, am întâlnit regizori la care nu îndrăzneam nici să visez în perioada liceului”

La doar șase luni de când a devenit actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, gălăţeanul Iustinian Turcu este nominalizat la secţiunea DEBUT pentru rolul Georg din spectacolul Martiri al Secției Germane. Rezultatele se vor afla în cadrul Galei, programată în 8 mai, la Timișoara.

„La finalul anului întâi de facultate, am început colaborarea cu Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu, unde m-am întâlnit cu regizori la care nu îndrăzneam nici să visez în perioada liceului. În prezent sunt materand în anul întâi la actorie, la Sibiu, actor angajat al Teatrului Național ,,Radu Stanca” din Sibiu și nominalizat la premiile UNITER 2017, la categoria debut cu rolul Georg din Martiri de Marius von Mayenburg, regizat de Radu Alexandru Nica.

15037233_1809858869234773_6195943622175728706_nÎncepând de astăzi, 19 aprilie, susținătorii îl pot vota AICI, apăsând butonul Votează, plasat pe fiecare fotografie.

 „Această nominalizare înseamnă munca mea, sprijinul profesorilor mei, colegilor, prietenilor și familiei. Am pornit pe drumul acesta încă de când am început liceul. În paralel cu liceul, am făcut parte și dintr-o trupă de teatru studențească, ” De ce ficatul?”, de la Casa de Cultură a Studenților din Galați, unde am avut parte de cei mai frumoși ani ai adolescenței mele în orașul de pe malul Dunării. Am muncit de-am rupt. Au fost 3 ani plini de împliniri, de formare, o muncă care a fost supravegheată de profesorii mei Anca Bradu, Diana Fufezan și Adrian Neacșu”.

Alături de Iustinian Turcu au mai fost nominalizați pentru debut Radu Brănici de la Teatrul German de Stat Timișoara și Lavinia Pele de la Teatrul ”Tony Bulandra” din Târgoviște. Lista completă a nominalizărilor pentru Premiile ediției a XXV-a a Galei UNITER o găsiți aici.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*