Sunt semne de depășire a crizei în siderurgie. Producția ArcelorMittal va depăși 2 milioane tone

unnamed (5)Trendul de creștere a producției combinatului ArcelorMittal din a doua parte a anului 2014 va fi continuat și în acest an, fiind atins un nivel similar celui din anii dinaintea crizei economice. Potrivit directorului general Bruno Ribo, pe piața produselor laminate este înregistrat un reviriment, producția combinatului din acest an urmând să depășească peste 2 milioane de tone, după 4-5 ani în care nu au fost  depășite niveluri de 1,6 – 1,7 milioane de tone. Dar, potrivit acestuia, situația de piața oțelului rămâne în continuare una dificilă, incertă. „Situația pe piață s-a îmbunătățit, dar chiar și în aceste condiții piața rămâne dificilă în Europa. Sunt unele vești bune pentru noi, unii competitori au ceva probleme. Spre exemplu, producătorul Riva din Italia a redus producția. Dar, cu toate acestea, piața rămâne un lucru periculos”.

Administrația combinatului va încerca în continuare să livreze produsele pe piețele tradiționale, una dintre cele mai importante fiind piața internă: „Strategia noastră rămâne aceea de a ne concentra pe piețele noastre naturale printre care este și România. Încercăm să maximizăm cât se poate vânzările noaste către România și pe acele produse la care avem unele avantaje față de competitorii noștri, cum ar fi tablele groase, tabla uleiată și decapată”, a spus Ribo.

În acest an, producția va fi de peste 2 milioane de tone

Producția din acest an va depăși cu 300.000 de tone nivelul producției din 2014: „Vestea bună este că anul acesta vom vinde cu 300.000 de tone mai mult decât anul trecut și vom  depăși pragul de 2 milioane de tone. După cum se știe, noi în ultimii 4-5 ani am vândut 1,6 – 1,7 milioane de tone. Acest lucru a fost posibil pentru că am îmbunătățit continuu serviciile către clienți, printr-o abordare nouă dar și prin eforturile pe care le-am depus pentru îmbunătățirea fiabilității echipamentelor noastre”, a spus directorul general al combinatului.

Furnalul 5, printre cele mai bune din Europa

Ribo a mai precizat că această creștere a producție a fost obținută în primul rând prin investițiile companiei în modernizările de echipamente, exemplul fiind Furnalul nr. 5, care la acest moment este unul dintre cele mai bune furnale din Europa. După modernizarea Furnalului 5, administrația combinatului își va orienta eforturile investiționale în modernizare echipamentelor de la oțelărie și laminoare:

 „Trebuie să spun că suntem foarte mulțumiți de rezultatele pe care le avem la Furnalul nr. 5. Anul trecut, prin aprilie – mai, am oprit furnalul pentru 25 de zile pentru a realiza ultima etapă a modernizării, este vorba de sistemul de încărcare superior. În acest moment, Furnalul nr 5 este unul dintre cele mai bune din Europa și livrează mai mult decât am sperat noi să livreze. Practic, în acest moment, cu un singur furnal combinatul funcționează în plin și noi orientăm efortul investițional către oțelărie și laminoare”, a mai precizat Bruno Ribo.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

5 Comments

  1. rugam conducerea mitall sa vb cu sefi pt renovarea viaductului , primaria galati nu are bani nici pt o lingura de asfalt , va rugam mult noi muncitori intreprinderi sa luati masuri pt a discuta cu domnul mital , nu vrem sa ne apuce iarna viitoasre sa ocolim pe la seromagal ,stiti problema ca nu puteau sa urce autobuzele din cauza zapezi ,derapau ,va rugam din suflet luati masuri sa putem redeschide viaductul

  2. O daaa caci in curand vom avea nevoie de toata productia de otel pentru….,tancuri

  3. În el ne e speranța să topească restul Combinatul; altfel ar pleca tot la export.

  4. Toate bune , domnule Ribo , am insa o intrebare delicata : cand se va regasi acest fapt imbucurator si in lefurile siderurgistilor galateni ?

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*