Studenții pot beneficia de stagii profesionale în Japonia

Studenții pot beneficia de stagii profesionale în JaponiaStudenții din Uniunea Europeană primesc vești bune. Potrivit site-ului Universității „Dunărea de Jos” Galați, ei vor putea beneficia de stagii profesionale  „Vulcanus în Japonia” oferite de „EU – Japan Centre for Industrial Cooperation”. Proiectul Vulcanus are în program plasamente industriale și se derulează în perioada 2016-2017, astfel încât să echivaleze cu anul universitar din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Întregul program se va desfășura în Japonia și va consta  într-un curs intensiv de limba japoneză timp de 4 luni , un seminar cu tematica culturii statului japonez și un stagiu de 8 luni într-o întreprindere  japoneză.

Obiectivele programului Vulcanus sunt: studiul tehnologiilor avansate utilizate  de o companie de top japoneză, dar și învățarea limbii japoneze în vederea bunei  înțelegeri și aprecieri a bogatei culturi japoneze, îmbogățind astfel  această experiență de un an de zile în străinătate.

Pentru a putea beneficia de stagiile profesionale „Vulcanus în Japonia”, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie cetățeni ai Uniunii Europene,
  • să fie studenți în domeniul tehnic, al ingineriei, al științelor exacte sau al tehnologiilor avansate,
  • să fie înmatriculați cel puțin în anul IV la o universitate din UE
  • și să aibă posibilitatea să-și ia liber de la cursuri un an de zile.

Selecția candidaților se va face pe baza rezultatelor academice, al avizului tutorelui  ce reiese din scrisoarea de recomandare, pe baza cunoștințelor de limba engleză scrisă și vorbită și a motivației personale.

Proiectul  „Vulcanus în Japonia” are ca finanțare Centrul pentru cooperare industrială UE – Japonia, un ONG ale cărui acțiuni sunt finanțate de către Directoratul General pentru Întreprinderi și lndustrie al Comisiei Europene și Ministerul Economiei, Comerțului și lndustriei din Japonia (METI) – și de compania gazdă japoneză.  Studenții UE vor putea beneficia de o bursă în valoare de 1.900.000 de yeni în vederea acoperirii costurilor de călătorie (dus-întors Japonia) și a cheltuielilor de bază.

Cursul intensiv de limba japoneză și seminarul nu sunt cu taxă, iar locuința este gratuită în intervalul cursului de limbă și a stagiului în întreprindere.

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 20 Ianuarie 2016. Detalii pot fi găsite AICI.

A consemnat Nicoleta Cărbunaru

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*