Studenții mediciniști protestează printr-un flashmob

IMG-20150408-WA0000Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) anunță că va organzia joi, 23 aprilie, de la ora 13.00, un flashmob pentru a atrage atenția Ministerului Educației asupra doleanțelor lor. Flashmobul numit „Sfertul Studențesc” urmează să se desfășoare concomitent în 14 centre universitare din țară, printre care și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Studenții cer modificarea Legii Edicației Naționale astfel încât ponderea studenților în electoratul care alege rectorul să redevină 25%.

La Galați, acțiunea va fi organziată de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi și se va desfășura în  Campusul Studenţesc „Alexandru Ioan Cuza”, în liniște deplină, pentru a puncta, astfel, limitarea libertății de exprimare a studenților în comunitatea academică.

„UNSR consideră actuala formă de reprezentativitate a studenților în modalitatea de alegere a rectorului  deficitară, îngrădindu-i pe studenți în exprimarea opiniei cu privire la poate unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o instituție de învățământ superior. Votul este cea mai importantă unealtă a unui sistem democratic, necesar atât pentru cadrele didactice cât și pentru studenți! Neaplicat sistemului, este evidentă  ruptura din procesul democratic al instituției”, consideră studenții din cadrul UNSR.

În prima săptămâna din luna aprilie, și studenții gălățeni membri ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) au organizat un protest pentru același motiv, ei purtând banderole albe cu inscripția „25%”.

Citește și: Studenții gălățeni au protestat, azi, purtând banderole albe

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*