Organizat, în comun, de catre Parteneriatul Global al Apei in Europa Centrala si de Est (GWP CEE) si Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), acest Concurs incurajeaza copii si adolescentii sa acorde o atentie sporita cursului de apa din zona lor si sa reflecteze asupra a ceea ce inseamna mediul inconjurator pentru ei si astfel, sa creeze lucrari artistice pentru a promova regiunea.
Elevi din scolile de toate gradele, ONG-uri, cluburi, centre de zi pentru ingrijirea copiilor sau asociatii pentru copii din intreg bazinul Dunarii sunt invitati sa creeze o astfel de lucrare artistica si sa se inscrie in concursul “Artistul Dunarii”, concurs care a unit mii de copii din intreg bazinul inca din 2004.
Concursul nu doar ii uneste pe copii dar ii si educa cu privire la valoarea intriseca, importanta si, totodata, le ofera sansa sa se exprime cu privire la viitorul mediului lor natural.
Detalii deapre Concurs
Varsta participantilor trebuie sa fie intre 6 si 18 ani si sa provina dintr-o tara din Bazinul Dunarii ( Germania, Austria, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Moldova si Ucraina)
Concursul se desfasoara pe doua niveluri: national si international.
Odata selectati la nivel national, castigatorii vor concura la cel international.
Atentie la termenul limita anuntat de catre organizatorul national.
Categorii. Lucrare artistica, film video, poezie, cantec sau piesa de teatru
Participantii la concurs ar trebui sa se deplaseze la malul unei ape, (ideal fluviul Dunarea sau un afluient al acesteia) pentru a crea lucrarea cu mesaj privind mediul, a inregistra un cantec, a realiza un film video, sau a interpreta o piesa de teatru Odata realizat unul dintre acestea, se fotografiaza, color, sau este filmat. Fotografia si/sau filmul video sunt trimise organizatorului national.
Important:
Lucrarea artistica sa fie realizata din materiale naturale gasite pe malul apei.
NU se accepta tablouri si desene.
Fotografia sa fie de 150 DPI.
Filmul video sa aiba durata de 1 (un ) minut si sa fie inregistrat cu o camera video sau telefon. NU se accepta desen animat.
Cantecul sa dureze 1 minut si 30 secunde si sa fie inregistrat video.
Poezia sa incape pe o pagina A1 si sa fie scrisa in lb. engleza.
Momentul de teatru sa dureze 5 minute si sa fie inregistrat video.
Toate fotografiile si inregistrarile video trebuie trimise organizatorului national (pana la termenul limita anuntat).
Selectia castigatorilor
Nivel national
Lucrarile vor fi evaluate de catre un juriu al organizatorilor, Premiile la acest nivel vor varia de la tara la tara, participantii fiind incurajati sa tina legatura cu organizatorul national in ceea ce priveste detaliile.
Primele 10 (zece) lucrari castigatoare la nivel national vor fi anuntat pe pagina oficiala de INSTAGRAM a Concursului.
Pentru Romania, Concursul este organizat de catre Centrul de Consultanta Ecologica, Galati (CCEG) in parteneriat cu Parteneriatul Global al Apei, Romania. Persoana de contact:
Petruta Moisi, profesor, presedinte CCEG
Adrese e-mail: ccegalati@gmail.com; gwp.ro@gmail.com
Nivel international
Un juriu international, alcatuit din reprezentantii nationali acreditati la ICPDR, vor evalua lucrarile.
Pentru a inlesni evaluarea obiectiva, se va redacta un text cu informatii depre tara de origine a lucrarii.
Decizia juriului international este definitiva iar autorii lucrarilor vor primi titlul de “ARTISTII DUNARII”.
NU este permisa inscrierea in concurs a membrilor GWP CEE si ai ICPDR, precum si a rudelor acestora de grad 1 ( parinti, parteneri, copii, frati, bunici).
Inscrierea participantilor in concurs reprezinta si acceptul acestora de a se da publicitatii numele si fotografia lucrarii de catre GWP CEE si ICPDR. Aceasta inseamna ca nu li se va solicita in scris permisiunea de ale fi incluse fotografiile lucrarilor/filmarile video in materialele organizatorilor.
Social media
Anul acesta va fi deschis un cont INSTAGRAM in plus fata de conturile Facebook privind DAM, pentru a fi atrasi mai multi participant din regiune. Se va folosi #DanubeArtMaster2019 si pentru subiecte de interes privind B. H. Dunarea.
Pe aceasta pagina se va acorda un premiu special‘ CELEI MAI APRECIATE/ Most Liked’ lucrari si film video pe pagina de Instagram.
Doar lucrarile si filmele video depuse oficial de catre organizatori pentru Concurs vor primi un premiu special.
Pentru mai mult informatii accesati www.danubeday.org sau luati legatura cu
Gergana Majercakova, GWP CEE Secretariat, at gergana.majercakova@gwpcee.org