Spitalele la control!

poza pt controale in spitale* Cele opt spitale din Galaţi sunt verificate zilele acestea de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică * Decizia se aplică la toate unităţile spitaliceşti din ţară, din ordinul ministrului Sănătăţii, după ce în presă au fost scoase la iveală mai multe nereguli

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecţioase „Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de pediatrie „Sf. Apostol Ioan”, Spitalul de pneumoftiziologie, Spitalul de psihiatrie, Maternitatea „Buna Vestire”, Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci şi Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor sunt atent verificate. Controlul a început la mijlocul lunii martie şi va continua până în prima săptămână din luna aprilie. Astfel de controale se întâmplă la spitalele din toata ţara, după ce au apărut mii de plângeri din partea pacienţilor sau aparţinătorilor acestora referitoare la igiena din spitale, dotare sau comportamentul personalului medical. „În urma ultimelor evenimente în care a fost implicat sistemul sanitar, cu tot felul de acuzaţii la adresa personalului şi a condiţiilor igienico-sanitare din spitale, Ministerul Sănătăţii a demarat o acţiune tematică de control, în toate unităţile cu paturi din ţară. Tematica este destul de largă, iar în cadrul acestei acţiuni va fi verificat tot ce înseamnă respectarea legislaţiei privind normele igienico-sanitare, procedurile de lucru din partea personalului medical şi constatări ale eventualelor deficienţe. Toate aceste deficienţe vor fi raportate Ministerului Sănătăţii şi se vor da termene de remediere ce vor fi apoi verificate, iar în cazul în care se constată că anumite deficienţe nu s-au remediat, se vor da sancţiuni reprezentanţilor conducerii unităţilor medicale.

Aceste sancţiuni se pot da şi în cazul în care, în urma controlului, se constată abateri foarte grave care pun în pericol sănătatea şi viaţa pacienţilor sau a personalului care lucrează în aceste spitale”, a declarat dr. Valentin Boldea, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cine face aceste controale?

Nicio unitate spitalicească din sectorul public nu va scăpa de aceste verificări. „Controalele se efectuează de către echipele de control din cadrul direcţiilor de sănătate publică. La Galaţi, cele opt spitale din subordinea autorităţilor locale vor intra în atenţia inspectorilor DSP, care au sarcină ca, în această perioadă, să verifice obiectivele din tematică”, a mai adăugat dr. Valentin Boldea.

Inspectorii DSP vor verifica atât bucătăriile spitalelor, saloanele, felul în care sunt dispuse paturile, grupurile sanitare, cât şi farmaciile acestor unităţi. Cei care vin în control vor fi atenţi şi la comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi sau faţă de personal. Controlul se va efectua pe durata a trei săptămâni, iar la final, inspectorii care au verificat unităţile medicale vor face câte un raport pe care îl vor înainta Ministerului Sănătăţii.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

24 Comments

 1. dupa control ce se va intampla?

 2. pacientul se va face bine sau va muri?

 3. poate dupa ..va da ordin ministrul sanatatii sa ne spuna si noua unde se duc banii nostri(multi de altfel) pe care ii viram pentru sanatate………

 4. O mână spală pe alta.

 5. NIMIC ca de obicei 🙁 vine Pastele si tre sa si faca plinul

 6. Le-a trebuit ceva timp stimabililor…

 7. Verifica cineva, statistic vorbind, rata mortalitatii din spitale? Daca raspunsul e da, ce constatati? Cum ar trebui sa fie evolutia mortalitatii raportat la sumele intrate/incasate de la CAS pentru serviciile medicale acordate pacientilor din spitale?

 8. cand i a spaga de la saraci ,bogati doctori ,asistente ,pana la femeia de servici dau si bon fiscal

 9. Cosmina Iacomi says:

  Si personalul ar trebui nu doar spitalul….

 10. intr-un spital din Galati, o asistentă strângea mizeria de pe jos pe o radiografie, nu pe făraș. 🙂

 11. mariana igescu says:

  Nu se rezolva nimic,cei care platesc asigurari la sanatate stau si urmeaza procedura cei care vin cu sacosa au prioritate.Azi am facut o radiografie care marti 24 nu se putea ca nu le permite procedura,m-au programat pentru azi 27 si o pacienta cu sacosa a fost rezolvata imediat cu radiografia si a plecat si cu filmul,chiar daca nu a avut trimitere si programare.Asadar MITA este in floare,boala grea la romani.Astept sa imi iau rezultatul dupa ora 12 evident ca asa e sistemul…..

 12. Hoțiilor se duce omul in spital de o boala si pleacă in patru scânduri

 13. HANGAN VASILICA says:

  ar trebui si spitalul militar mai précis sectia chirurgie este sub orce critica din toate punctele de vedere incepind de la igiena si pana lacomportamentul personalului inclusive a medicilor

 14. Da….asa este!
  Mama a fost internata ptr scaderea glicemiei si a capatat Klepssiela….acum e la doi metri sub pamant!Pe fisa ei scrie”insuficienta respiratorie si blocaj renal”….ce pot face….

 15. Pai, cam au ce controla.Toate spitalele judetene sunt construite la inceputul anilor 70, cu solutiile constructive de atunci si dupa parametrii valabili acelor ani.In acest timp, vezi al nostru din Galati , timp de 43 de ani , a lucrat la foc continuu.

 16. In acest timp , fara o idee unitara pe tara , cu resurse neuniforme atribuite de decidenti de moment de prin ministere si de la autoritatile locale , fiecare a facut ce i-a tunat prin cap. In loc sa upgradam confortul pacientului, circuitele logice de servicii dupa noile tehnologii aparute , au aparut o groaza de aiureli.La astea adaugam , regandirea pe segmente, a asistentei medicale, nu facuta uniform in aceiasi etapa ci pe apucate, subfinantarea cronica , furtul unei parti din acesti bani putini, lipsa de personal si motivare a lui, analistiii de ocazie de la tv faptul ca stirile rele prind repede, au creat degringolada in sistem.Paradoxul este ca se ataca din greu corpul medical, poate uneori intemeiat, dar nu se discuta problemele de fond din sistem.Aproape as pune ramasag ca se va da satisfactie televizata populatiei cu niste acari Paun, iar solutiile de fond pe termen mediu si lung nu vor fi atinse in discutii.Actualele structuri spitalicesti , lipsa ambulatoriilor , lipsa unei platforme unice si eficiente de diagnostic aruncarea doar pe UPU, nu mai rezista mult.

  • Valentina Creanga says:

   Domnule doctor,poate aflati dumneavoastra,din pozitia pe care o aveti,de ce au aparut la televiziuni primul ministru si ministrul sanatatii si au anuntat cu mare pompa,finantarea triplei terapii pentru hepatita C.In fapt aceasta finantare nu exista,si nu exista nici vreo explicatie pentru asta.

 17. eu zic, sa lasam vechile hibe ale sistemului si sa controlam cum isi fac treaba doctorii si bravelele lor asistente!!!

 18. Macarie Mariana says:

  Mi ar pare rau ,domnule doctor Ichim sa aflu ca va înregimentați in mafia gălățeana!Pentru mine si familia mea ,sunteti unic!Si știți foarte bine cu cine lucrați…

 19. poate vad haitele de caini comunitari din curtea spitalului JUDETEAN GALATI,nici la zoo nu gasesti asemenea exemplare…suntem mai rau ca in lumea a treia…

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*