Şomajul ar putea fi plătit prin intermediul unui card

Şomajul ar putea fi plătit prin intermediul unui cardMiile de şomeri gălăţeni şi cei din întreaga ţară şi-ar putea primi, în curând, indemnizaţiile lunare pe cardul Prepaid. Nu va fi un card similar cu cele bancare, ci unul special pentru şomeri, fără anumite comisioane percepute în prezent. Şi asta, ca urmare a derulării proiectului „Acţiunea: Prepaid! – Soluţie de reformare şi modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizaţiei de şomaj”, implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în calitate de beneficiar, şi SC Soft Business Union SRL, în calitate de partener.

Sistemul StartPrepaid – sistem informatic funcțional la nivelul întregii țării

În data de 20 octombrie 2015, la sediul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă  din București, a avut loc testarea sistemului informatic StartPrepaid, la care au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, ai partenerului național Soft Business Union, dezvoltatorul sistemului informatic StartPrepaid și dezvoltatorii sistemului informatic Card2.

Interconectarea celor două sisteme informatice facilitează procesul de înregistrare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

 „În prezent, sistemul informatic StartPrepaid este funcțional la nivelul întregii țării, în unitățile desemnate pentru prelucrarea datelor persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Sistemul va asigura mijloacele electronice necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiarii acestora”.În perioada următoare, toate unitățile teritoriale  vor dispune de scannere necesare funcționării sistemului informatic,în vederea transmiterii copiilor electronice ale actelor de identitate către entitățile din sistemul bancar, emițătoare de carduri.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă împreună cu SC Soft Business Union SRL derulează, începând cu data de 06.01.2014, proiectul “Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a  indemnizației de șomaj” cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Unul dintre obiectivele proiectului constă în:  “îmbunătăţirea şi diversificarea tipurilor de servicii de tip self-service, la nivelul a 43 structuri SPO prin dezvoltarea unei soluţii informatice ce presupune implementarea în cadrul sistemului informatic dedicat cardului profesional European existent la nivelul SPO a unei Componente de Plată, cardul emis de ANOFM devenind şi card cu funcţii de plată, Card Prepaid Reîncărcabil emis Co-Brand cu VISA sau MasterCard”.

Aşadar, încă aşteptăm să se profesionalizeze şi acest tip de serviciu social şi să iasă din era banilor aduşi de poştăriţă la uşă, în era cardului şi a banilor viraţi printr-o singură operaţiune către mii de utilizatori / beneficiari.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*