ŞI EU POT!

„ŞI EU POT! este titlul unui program de finanţare prin care s-a derulat cursul de competenţe antrepreporiale în cadrul căruia am avut onoarea şi privilegiul să fiu unul dintre lectori, program derulat de Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART din Galaţi.

ŞI EU POT!Când am început acest proiect, nu ştiam şi cum va fi experienţa pe care o să o trăiesc. De fapt, nimeni dintre noi nu ştie cum va fi o experienţă până ce nu o trăieşte. Cert este că m-am întâlnit cu cca. 70 de femei începând cu vârsta de 18 ani care au participat la curs.

Pe parcursul derulării acestui curs, am întâlnit profesoare, inginere, economiste, studente şi femei care practică alte profesii. Toate aceste femei au ceva in comun: toate şi-au exprimat dorinţa să afle mai multe despre ce înseamnă şi cum poţi să-ţi deschizi o afacere.

Citeşte şi:

Luna aceasta „Preia Controlul Emoţiilor Tale” împlineşte un an

 ONG-urile și IMM-urile, față în față cu mediul privat

Bucuria mea cea mai mare a fost când am văzut ce efort au depus ca să participe la programul cursului, având în vedere că fiecare dintre ele avea o altă activitate profesională pe care o derula.

Dincolo de, ce şi cum să deschizi o afacere, de fapt două întrebări cu care suntem formaţi de societate „Ce?” şi „Cum?”, am constat că uităm de multe ori să visăm.

Visul este primul lucru de care este mare nevoie să te ocupi atunci când vrei să începi ceva, un business sau să te dezvolţi pe plan profesional şi personal.

Să visăm este poate cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla în viaţă. Nu necesită resurse materiale, umane, ci doar pe tine şi în plus este un exerciţiu fără riscuri. Nu te costă nimic să visezi şi este primul pas în a-ţi deschide o afacere.

Citeşte şi:

Atitudinea îţi determină altitudinea

 Forța de a răzbate

Când visezi îţi poţi permite să fii foarte creativ, să îţi imaginezi orice tip de business, orice activitate, la orice mărime, poţi să-ţi imaginezi şi cifra de afaceri şi profitul pe care ţi-l doreşti. Ai un singur lucru de făcut: VISEAZĂ, iar după aceea treci la întocmirea planului de acţiune şi îndeplinirea lui.

Ştiu, o să spui că „nimic nu merge”. Poate că aşa este, dar până nu visezi şi nu încerci nu ai de unde să ştii. Când scriu acest articol, tocmai am finalizat şi ultima serie de cursuri din acest proiect. Pentru mine a fost ca şi cum după ce am interpretat cât de bine am putut partea mea din piesă, s-a lăsat cortina şi spectatorii merg acasă să gândească ce au văzut. Am lăsat o parte din mine la fiecare om pe care l-am întâlnit. Dar pot să îţi spun că atunci când una dintre participante mi-a spus la final că acum se gândeşte că: ŞI EU POT! pentru mine este de ajuns. Eu mi-am îndeplinit rolul, restul este la tine: VISEAZĂ ŞI ACŢIONEAZĂ!

Spor şi încredere!

Gabriela Chiriac

Life& business coach

www.gabrielachiriac.ro/www.consultgalaxy.ro

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*