Sfântul Andrei – ocrotitorul siderurgiștilor. Sfânta Liturghie la „Catedrala siderurgiştilor“ de la ArcelorMittal

Manifestările pastoral-misionare dedicate sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei în Eparhia Dunării de Jos au continuat şi în preziua hramului.

După tradiţie, la biserica de pe Platforma siderurgică ArcelorMittal, închinată celui dintâi chemat dintre Apostoli, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, moment liturgic care marchează totodată şi împlinirea a 15 ani de la sfinţirea ei.

Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a credincioşilor – rude ale celor decedaţi.

Citeşte şi: Seria manifestărilor religioase dedicate Sărbătorii Sfântului Andrei a început cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sosit în mijlocul credincioșilor pentru a-i binecuvânta la zi de aleasă sărbătoare.

După ce a oficiat o slujbă de mulţumire, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat parastasul pentru ctitori și pentru cei decedaţi în accidente de muncă.

Ierarhul a împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul Sfântului Grigore Decapolitul.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*