Senatul a aprobat o inițiativă a lui Paul Ichim: creditele de studii transferabile în învățământul superior medical

DSCF3097Chiar dacă chirurgul Paul Ichim nu mai este de câteva luni senator, inițiativele pe care le-a promovat își continuă procesul legislativ și unul din aceste proiecte a fost aprobat luni de Senat.

Plenul Senatului a aprobat, cu 103 voturi „pentru”, inițiativa parlamentară semnată de fostul senator PNL de Galați Paul Ichim în legislatura trecută, prin care se modifică Legea Educației Naționale în sensul recunoașterii, în baza autonomiei universitare, a creditelor de studii transferabile obținute în învățământul terțiar sanitar.

Inițiativa legislativă a lui Paul Ichim modifică art. 174, alin. 6 din Legea Educației Naționale 1/2001, noutățile introduse în lege făcând referire la faptul că absolvenții școlilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior medical la programele de licență „Asistent medical generalist”.

De asemenea, pentru continuarea studiilor în învățământul superior medical la programele „Asistent medical generalist” absolvenții școlilor sanitare postliceale cu diplomă de bacalaureat trebuie să se înscrie și să promoveze concursul de admitere.

Studenții admiși la aceste programe, absolvenți ai școlilor sanitare postliceale pot beneficia de recunoașterea parțială a studiilor prin sistemul de credite transferabile.

Potrivit modificării probate ieri de Senat, recunoașterea parțială a studiilor se face în baza unei metodologii convenită de universitățile de medicină și farmacie, aprobată prin ordin al ministrului educației naționale și care cuprinde criteriile generale. La rândul lor, universitățile își elaborează metodologii proprii care să cuprindă criterii specifice stabilite de senatele universitare.

„Inițiativa depusă legislatura trecută și-a dorit să vină în sprijinul tuturor cadrelor sanitare facilitându-se astfel calea spre profesionalizarea personalului medical și cred că, atât timp cât votul dat ieri a fost unul unanim, ea a fost una bună”, a declarat dr. Paul Ichim, semnatar al inițiativei legislative în mandatul de senator deținut în perioada 2012 – 2016.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*