Pentru că li se pregătește o expoziție de zile mari, gălățenii nu vor putea vizita, în perioada următoare, sediul central al Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, de pe Strada Domnească nr. 25. Sediul va fi închis în luna ianuarie și în luna februarie, pentru lucrări de reamenajare expozițională. Directorul instituției, Cristian Căldăraru, ne-a declarat că muzeografii pregătesc o expoziție de anvergură, pe tema comunismului, care va fi organizată atât la parter, cât și la etajul instituției. O parte din exponate fac parte din colecțiile proprii, dar cele mai multe provin din donațiile de la gălățeni, care au răspuns Campaniei „Donează pentru viitor”, inițiate de agajații muzeului.
Ce expoziții sunt deschise la celelalte secții
Cu excepția Casei Memoriale „Costache Negri” din comuna Costache Negri, închisă încă de la inundațiile din zonă, pot fi vizitate celelalte secții ale Muzeului „Păltănea”. La Muzeul „Casa Cuza Vodă” (de pe Strada Al. I. Cuza, nr. 80) este deschisă expoziție „Ambient monden românesc – A doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului XX” și, în plus, la loc de cinste este un Pumnal de tip Lobojkovka descoperit la Rogojeni, judeţul Galaţi, declarat exponatul lunii ianurie 2015. La Muzeul „Casa Colecţiilor” (de pe Strada Eroilor, nr. 64) pot fi vizitate expoziţiile „Ambient interior gălăţean – sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX”, „Restituiri Makşay”, „Smaranda Brăescu – Regina aerului”, „Filatelia românească între modernitate şi contemporaneitate” și „Medalistica românească între 1839-1939”. La Casa „Hortensia Papadat Bengescu” (din comuna Iveşti, Judeţul Galaţi) este găzduită expoziţia „Personalităţi iveştene”, iar la Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” (din comuna Suhurlui, Judeţul Galaţi) expoziţia „Ambient tradiţional românesc”.
Prețul unui bilet este 4 lei pentru adulți și 1 leu pentru elevi și studenți. Muzeul este închis lunea și marțea, iar de miercuri până duminică inclusiv poate fi viztat între orele 9.00 – 17.00.