Seceta afectează navigația pe Dunărea fluvială. AFDJ a început dragajele în zona Cernavodă

Din cauza valului de temperaturi ridicate înregistrate în țările riverane, debitul Dunării este în scădere. Marți, debitul Dunării era la intrarea în țară, la Baziaș, de 3.000 de metri cubi pe secundă (mc/s), sub media multianuală a lunii iulie, de 5.350 mc/s.

Hidrologii estimează o menținere a tendinţei de scădere a debitului Dunării, fiind prognozate scăderi în jurul valorii de 2.800 mc/s, la jumătate din media multianuală a lunii iulie.

Din cauza debitului scăzut al fluviului, AFDJ Galaţi a început lucrări de dragaj pe diferite sectoare ale Dunării, în care nivelul scăzut pune în pericol navigația.

Directorul AFDJ Galați, Dorian Dumitru, a emis Avizul către navigatori nr 112/11.07.2017, prin care comandanții navelor și convoaielor care navigă pe Dunărea Fluvială sunt atenționați în legătură cu lucrările de dragaj care se efectuează în amonte şi în aval de Cernavodă, unde apa are o adâncime de doi metri, pentru navigație fiind necesară o adâncime de 2,5 metri,.

„Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că, începând cu data de 11.07.2017, pe Dunărea Fluvială, între kilometrul 304 şi kilometrul 310, lucrează complexul de dragaj Filești 3 cu salandele Siret 2 și Siret 3, pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie recomandate de Comisia Dunării. Se interzice: întâlnirea, depăşirea sau navigaţia la aceeaşi înălţime, producerea de valuri sau efecte de sucţiune, târârea ancorelor, lanţurilor sau parâmelor”, se arată în avizul emis de directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*