Se încing tensiunile în ALDE Galați: Dima îl desființează pe Durbacă, după ce Durbacă l-a atacat pe Tăriceanu

 Se încing tensiunile în ALDE Galați: Dima îl desființează pe Durbacă, după ce Durbacă l-a atacat pe TăriceanuOrganizația ALDE Galați a devenit un butoi cu pulbere cu fitilul aprins, cei doi lideri paritari, președintele organizației județene, deputatul Eugen Durbacă – liderul aripii ex-PC și președintele executiv al organizației, secretarul de stat Cristian Dima, liderul aripii ex-PLR, „încăierându-se” în declarații de presă care reflectă conflictul existent și la nivel național între cele două grupări care au încercat fuziunea dintre Partidul Conservator (PC) și Partidul Liberal Reformator (PLR) în Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Dima: Durbacă, „un politician care a transformat în artă dezinformarea și manipularea”

Cristian Dima a dat publicității, miercuri seara, un comunicat în care acuză că „Eugen Durbacă se încăpățânează să ne demonstreze că este lipsit de orice urmă de decență” și sugerându-i că, la vârsta sa, ar fi vremea să se pensioneze și din politică și să lase locul unei noi generații.

„Se spune că odată cu înaintarea în vârstă, oamenii devin mai înțelepți. Nu este și cazul lui Eugen Durbacă. De obicei, atunci când nu mai ai susținere din partea colegilor de partid, când ești rupt de realitatea politică, trebuie să înțelegi că e momentul să faci un pas în spate și că trebuie să lași locul unei noi generații. Nu și Eugen Durbacă, cel care, în ciuda faptului că și-a atras antipatia tuturor colegilor din ALDE Galați, se încăpățânează să rămână pe poziții, sperând la funcții de conducere pe baza șantajului făcut de către Daniel Constantin la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Eugen Durbacă, prin poziția exprimată vis-a-vis de domnul Tăriceanu, își arată din nou adevăratul său caracter, de politician care a transformat în artă dezinformarea și manipularea. Mă așteptam, după ilegalitățile comise ca lider al filialei ALDE Galați și după ce a făcut parte din grupul răzvrătiților lui Daniel Constantin în căutarea de funcții, Eugen Durbacă să aibă decența de a sta în banca lui. Nici vorbă de așa ceva. Un personaj controversat are tupeul de a-i da lecții lui Călin Popescu-Tăriceanu despre cum să conducă un partid. Durbacă e ultima persoană care poate da lecții de moralitate sau despre cum să se conducă un partid, mai ales un partid liberal. Corectitudinea nu este deloc calitatea de bază a lui Eugen Durbacă, la fel cum nu este nici a lui Daniel Constantin, cel pe care îl împinge în prăpastie”, se spune în comunicatul lui Cristian Dima.

Tot Dima: Durbacă ar trebui să îi mulțumească lui Tăriceanu pentru că l-a făcut deputat

Cristian Dima mai afirmă că „Durbacă ar trebui ca, în loc să îl atace pe Călin Popescu-Tăriceanu, să îi mulțumească pentru locul în Camera Deputaților, pentru că fără aportul copreședintelui ALDE nu ar fi ajuns azi din nou în Parlament”, dar îl atacă și pe liderul aripii ex-PC din ALDE, Daniel Constantin

că „e rupt de orice realitate politică și de un minim bun simț față de cetățenii Galațiului și față de colegii din ALDE Galați prin încercarea de a-l impune pe Eugen Durbacă în funcții cât mai înalte”. „Însă ce așteptări să avem de la cineva care s-a înhăitat cu Eugen Durbacă pentru a-l ataca pe Călin Popescu-Tăriceanu, spune Cristian Dima.

Durbacă: „Tăriceanu omoară orice urmă de democraţie la care putea spera ALDE”

Reacția lui Cristian Dima vine după ce miercuri deputatul Eugen Durbacă l-a atacat pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, printr-un comunicat în care îl acuză pe Tăriceanu de acapararea totală a puterii în partid și că şi-a impus apropiaţii în funcţii publice.

 „Călin Popescu Tăriceanu omoară orice urmă de democraţie la care putea spera ALDE. A avut de ales între o politică cu adevărat democratică, liberală şi un abuz care îmi aminteşte de politica anilor 1990. Lupta pentru putere, lupta pentru funcţii pentru sine sau pentru apropiaţi a devenit o trăsătură definitorie a lui Tăriceanu, iar asta nu îi face cinste. A minţit tot partidul când a decis să forţeze congresul şi minte în continuare doar pentru a acapara toată puterea în ALDE. Din păcate, prin modul în care a ales să organizeze congresul în mod nestatutar, forţând mecanismele democratice şi regulile interne, Călin Popescu Tăriceanu se comportă precum cei pe care îi acuza pe vremea în care încă era în PNL”, a declarat miercuri Eugen Durbacă.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*