Se deschide sediul central al Muzeului de Istorie

unnamedDupă ce, timp de patru luni, a fost închis pentru lucrări de reamenajare expozițională, sediul central al Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați se deschide joi, 30 aprilie, cu vernisajul unei expoziții-eveniment.

De la ora 13.00, la sediul din Strada Domnească nr. 25, gălățenii sunt invitați să facă o „Incursiune în cotidianul comunist”, printr-o expoziție ce conturează cât mai exact cadrul generic al vieții de zi cu zi de dinainte de 1989.

Nu vor lipsi afișele din epocă, operele de artă mobilizatoare sau portretele ale unor lideri comuniști, autentici sau asumați în acest fel de posteritate, dar nici imaginile și modelele 3D ale unor obiective de referință pentru Galațiul comunist: Combinatul Siderurgic, Șantierul Naval etc.

Vizitatorii vor avea ocazia să (re)trăiască atmosfera școlii de altădată, populată de şoimii patriei și pionieri, vor putea vizita un magazin alimentar din „Epoca de Aur”, vor cunoaște îndemnurile mobilizatoare adresate oamenilor muncii în cadrul unui atelier de producție sau se vor putea „odihni” în cunoscuta sufragerie populată de mileuri și bibelouri, supravegheate de ceasul cu cuc. 

Vitrine cu monede, medalii și insigne din perioada 1945-1989, vin să completeze o expoziție care va stârni amintiri printre cei mai vârstnici și curiozitatea celor mai tineri, spun organizatorii acestei expoziții, muzeografii Mihaela Damian și Costel Ilie, precum și documentaristul Adrian Zăinescu.

Expoziția este organizată de muzeu în parteneriat cu Asociaţia pentru Renaşterea Galaţiului.

 Sediul central al Muzeului de Istorie, închis timp de două luni

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*