Se anunţă ger năprasnic. Ce să faci ca să nu te lase bateria la maşină

Se anunţă ger năprasnic. Ce să faci ca să nu te lase bateria la maşinăANM avertizează că în următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Aşadar Galaţiul este direct vizat de o astfel de vreme, când din cauza temperaturilor foarte scăzute, mașina te poate lăsa la nevoie.

Recomandările specialiştilor privind îngrijirea maşinilor în această perioadă privesc bateria, cea mai sensibilă componentă expusă la astfel de temperaturi. Conform celor de la realitatea.net, câteva aspecte de care puteţi ţine cont pot proteja bateria autoturismului,

1. Înainte de a porni motorul, închide toţi consumatorii de energie: casetofonul, sistemul de dezaburire, faruri, lumini, ştergătoare de parbriz, sistemul de climatizare sau aerul condiţionat.

  1. Păstrează întotdeauna bornele bateriei curate, fără reziduuri de acid sau murdărie. Recomandat este să le inspectezi periodic.
  2. 3. Mergi cât de des poţi cu maşina! Autoturismul nu trebuie abandonat în parcare pentru lungi perioade de timp. Recomandat este să circuli pe distanţe lungi, dar nu este întotdeauna posibil. În acest caz, ia bateria în casă şi încarc-o periodic cu un redresor.

Pentru a lungi viaţa bateriei, pe o vreme cu temperatui foarte scăzute este indicat să eviţi, pe cât posibil, în timpul călătoriilor scurte, utilizarea anumitor facilităţi ale autoturismului cum ar fi încălzirea scaunelor, încălzirea auxiliară, dacă maşina este echipată cu un astfel de sistem.

Citeşte şi O săptămână de iarnă severă. Ce obligaţii au gălăţenii în ceea ce priveşte îndepărtarea zăpezii şi ce amenzi pot primi

Şi cum vremea rea ţine cel puţin o săptămână în acest episod, iar maşinile sunt pentru unii indispensabile, nu uitaţi şi că este recomandat ca, cel puţin o dată pe săptămână, să parcurgi cu maşina distanţe mai lungi pentru a da posibilitatea bateriei să se refacă după mersul prin oraş: distanţe surte, porniri şi opriri dese. Ieşi cu autoturismul pe autostradă!

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*