Şcoala Gimnazială Nr. 17: Conferinţa „Rolul părinţilor în dezvoltarea copilului de la naştere la maturitate – şi în colaborare cu instituţiile de educaţie” – susţinută de psihologul Andreea-Simona Olteanu

Marţi, 10 octombrie 2017, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va avea loc Conferinţa educativă cu tema „Rolul părinţilor în dezvoltarea copilului de la naştere la maturitate – şi în colaborare cu instituţiile de educaţie”. Şcoala Gimnazială Nr. 17, în parteneriat cu Asociaţia pentru dezvoltarea copilului şi familiei şi Şcoala Familiei Galaţi, o aduce la Galaţi pentru a explica părinţilor şi tuturor celor implicaţi în educaţia unui copil pe Andreea-Simona Olteanu, doctor în psihologia dezvoltării copilului, care este legătura firească pe drumul evoluţiei psihologice a copilului dintre familie, copil şi instituţii de educaţie.

Școala Gimnazială Nr.17 Galați este prima instituție de învățâmânt din țară care a implementat proiectul ȘCOALA FAMILIEI pentru cadrele didactice și, din acest an, și pentru părinți.
 

Pornind de la premisa unei abordări holistice a dezvoltării ființei umane, pe planurile fizic – cognitiv – emoțional – social – spiritual, conferința susținută de Andreea Simona Olteanu urmăreşte următoarele obiective:

  • să îi ajute pe părinți să înțeleagă nevoile copiilor în fiecare etapă de vârstă și să construiască o relație trainică și stabilă copil-părinte
  • să le ofere părinților repere educaționale valide și pertinente, nu șabloane, în conformitate cu recunoașterea și valorizarea capacităților native și vocaționale ale copiilor, astfel încât aceștia să-și dezvolte niște personalități armonioase
  • să transmită informații relevante care să servească la gestionarea unicității copilului, prin cunoașterea și încadrarea lui în peisajul educațional, cultural și social specific românesc.

„Școala Gimnazială Nr. 17 Galați este un loc al întâlnirilor fericite, al comunicării, al inițiativelor  reușite, un spațiu care are ca deviză „Cu noi școala îți va fi cheie pentru a reuși”. Oamenii acestei instituții de învățământ  au conștientizat că părintele este o coordonată indispensabilă unei frumoase evoluții a copilului. Unicitatea,  particularitățile, potențialul fiecăruia nu pot fi tratate la nivelul uniform al învățământului de masă. Este necesar să se apeleză la răbdarea, dibăcia și dragostea unui cadru didactic dedicat aflat mereu într-o bună cunoaștere a copilului. O clasă nu este o identitate, ci o formă de organizare. Un copil este însă o provocare continuă, vie și în schimbare”, spune directorul instituţiei prof.Anca Barbu.

Conferinţa are loc marţi, 10 octombrie 2017, începând cu ora 17.30 la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”.

Înscrierile se fac până pe 3 octombrie 2017, la numărul de telefon 0744 345 019 sau la adresa de mail conferintascoala17@gmail.com.

Taxa de participare este de 30 lei.

Organizatorii anunţă că cadrele didactice vor primi adeverinţe de participare.

ȘCOALA FAMILIEI este un proiect inițiat de Virgiliu Gheorghe, biofizician și doctor în bioetică al Universității Aristotel din Salonic; Școala Familiei grupează specialiști din mai multe domenii – psihologi, pedagogi, profesori, medici, antreprenori – care își doresc să ofere societații „un model de viaţă familială autentic românesc”, concretizat printr-un program național de educație pentru părinți 

Andreea-Simona Olteanu, doctor în psihologia dezvoltării copilului, psiholog clinician, psihoterapeut, este președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei și face parte din echipa de formatori ai proiectului ȘCOALA FAMILIEI.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*