Schimbare la conducerea Prefecturii. Noul prefect al Galațiului este Gabriel Panaitescu

Gabriel PanaitescuGabriel Panaitescu devine pentru a 3-a oară prefect al Galațiului, după ce a mai fost numit în această funcție în mai 2008 și mai 2012.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 742/2016, publicată astăzi în Monitorul Oficial nr. 812/14.10.2016, Dorin Otrocol a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați, pe care o exercita cu caracter temporar. Prin Hotărârea Guvernului nr. 744/2016, publicată în același Monitor Oficial, în locul lui Dorin Otrocol a fost numit prefect Gabriel Aurelian Panaitescu.

La ora 10.00 a și avut loc festivitatea de învestire a noului prefect de către Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Gabriel Panaitescu a fost comisar șef al Gărzii de Mediu Galați până în mai 2008, când a fost numit prefect în locul lui Mihai Capră care a demisionat din funcție pentru că i se ceruse de către Bogdan Olteanu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, să se implice în campania PNL pentru alegerile locale.

În februarie 2009, a fost numit prefect Claudiu Brânzan, iar Gabriel Panaitescu a fost trecut pe funcția de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, având responsabilități în zona Maramureșului.

A mai fost prefect al Galațiului începând din mai 2012, odată cu învestirea guvernului Ponta, până în martie 2013, când a fost înlocuit cu Emanoil Cătălin Bocăneanu, care a fost trimis după gratii de DNA și a fost înlocuit cu Dorin Otrocol în noiembrie 2013.

La momentul numirii pentru a 3-a oară în funcția de prefect, Gabriel Panaitescu era inspector guvernamental.

Destituirea lui Dorin Otrocol este motivată de unele deficiențe în administrarea crizei inundațiilor, care l-au nemulțumit pe secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Schimbare la conducerea Prefecturii. Noul prefect al Galațiului este Gabriel Panaitescu – Presa Online 24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*