Scăderea nivelului Dunării a dublat duratele curselor de traversare cu bacurile

Ca și în anii trecuți, scăderea nivelului Dunării le creează probleme marinarilor de la Trecere Bac, care trebuie să ocolească bancul de nisip cu lungimea de trei sute de metri format în mijlocul albiei fluviului, această manevră ducând la dublarea duratei unei traversări între Galați și IC Brătianu.

„Noi ne respectăm programul, bacurile pleacă din jumătate în jumătate de oră, numai că o cursă pe care o făceam în șapte minute, acum o facem în 12-14 minute. Nu-i ceva nou, mereu când Dunărea e scăzută se întâmplă asta. Întâmpinăm problememai mari la îmbarcarea mașinilor, dar ne descurcăm”, a declarat Grigore Crăciun, șeful flotei Trecere Bac SRL.

Potrivit conducerii Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați,bancul de nisip nu reprezintă un pericol pentru navigație, întrucât este în afara zonei șenalului navigabil. „Nu este pe șenalul navigabil și deci nu este nicio problemă pentru navigație. Există suficient șenal de 150 de metri lățime pentru că Dunărea are 930 de metri lățime în zonă. S-a mai întâmplat și în alți ani, iar insula apare atunci când Dunărea este scăzută”, a precizat Dorian Dumitru, directorul general al AFDJ Galați.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*