Sâmbătă, începe a 29-a ediție a Festivalului Național de Comedie

Sâmbătă, 7 octombrie, începe cea de a 29-a ediție a Festivalului Național de Comedie de la Galați, care împlinește 41 de ani de existență. Festivalul este organizat deTeatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu susținerea Primăriei Galați și a UNITER. În programul acestei ediții a festivalului sunt 19 spectacole.

„Sâmbătă, pe 7 octombrie, vom deschide Festivalul Naţional de Comedie,  ediţia cu numărul 29. Împlinim 41 de ani de existență a festivalului şi suntem foarte fericiţi că anul acesta am reuşit să ducem ştacheta mai departe, să continuăm ceea ce este tradiţional şi în acelaşi timp să diversificăm în continuare  repertoriul festivalului. Sunt spectacole care sunt în concurs, spectacole în afara concursului şi sunt destinate şi copiilor şi adolescenţilor. Este şi o parte teoretică a festivalului; sunt două conferinţe, un colocviu este pe tema teatrului de artă, fiind invitat regizorul Alexandru Darie, iar la celalălalt clocviu care pune în discuţie tema actorului de comedie l-am invitat pe Virgil Ogăşanu. Sunt şi lansări de carte, dar două ateliere de specialitate”, a declarat Florin Toma, directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Selecția actualei ediții a festivalului a fost realizată de criticul de teatru Doina Papp, care, păstrând tradiția festivalului de la Galați, a operat o selecție de spectacole, pe cât de diversă, pe atât de preocupată de descoperirea actualității unor autori clasici, reprezentativi pentru genul comic, de la Shakespeare, Cehov și Moliere sau George Bernard Shaw la Slawomir Mrozek, Mihai Bulgakov, GM Zamfirescu și Dumitru Solomon.

Vor fi spectacole diverse, de la comedia lirică și satirică la umorul negru, absurd, la ironie și grotesc. Vor veni la Galați nume importante ale scenei românești, actorii Oana Pelea, Virgil Ogășanu, Dan Condurache, Anca Sigartău, Cristi Iacob și vor fi spectacole de top, precum „Soldatul de ciocolată”, în regia lui Andrei Șerban.

Programul festivalului poate fi consultat AICI.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*