Salonul Academic Cultural Danubius și liceenii matematicieni de la CNVA

SALONUL ACADEMIC CULTURAL DANUBIUS și LICEENII MATEMATICIENI DE LA CNVA

Sursă FOTO: univ-danubius.ro

Ce legătură evidentă ar putea fi ȋntre matematicienii de la CNVA și Salonul Academic Cultural Danubius? Eventual o viitoare studenție pe băncile Universității Danubius? Poate. O clipă de poezie? Sigur.

La sfârșitul săptămânii trecute, poezia a fost cea care i-a adus față ȋn față pe elevii matematicieni de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” cu oameni de cultură, membri ai Salonului Academic Cultural Danubius.

A VII-a ediție a Salonului Academic Cultural Danubius a ȋnsemnat o reuniune altfel a elevilor de clasa a XI-a de la profilul matematică-informatică a Colegiului „Vasile Alecsandri”. Aceștia au citit poezii din volumul profesorului de matematică Ioan TODERIȚĂ.

Prof.Ioan ToderițăLansat cu ocazia ȋntâlnirii coordonate de prof.univ.dr. Gheorghe Lateș, „Clipa de un an lumină” este cel mai recent volum de poezii al profesorului de matematică Ioan Toderiță, de peste 50 de ani profesor de matematică și fost elev al Liceului „Vasile Alecasandri”.

„Cred și mă găsesc în cuvintele lui Nichita Stănescu, Marin Sorescu. Preiau oarecum din poezia clasică elemente din romantism. Clipa de un an lumină esențializează stilul modern până la abstracțiune”, a declarat profesorul  și poetul Ioan TODERIȚĂ.

Evenimentul a adus la aceeași masă a poeziei, personalități ale culturii românești: Dumitru ANGHEL – scriitor și critic brăilean, poeții gălățeni Coriolan PĂUNESCU și Alina CHEȘCĂ.

A doua carte lansată la ediția a VII-a a Salonului Cultural Danubius este „Dreptul penal al afacerilor”, carte al cărei autor este lector univ. dr. Constantin TĂNASE, cadru didactic al Universității Danubius.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*