Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Galați, ca să fie acoperit efectul transferului contribuțiilor

Consiliul Municipal a aprobat joi mai multe hotărâri referitoare la stabilirea salariilor de bază pentru angajații din aparatul de lucru al Primăriei și Consiliului Municipal, Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați, Serviciului Ecosal și Serviciului GeoTopoCad Expert, precum și a salariilor angajaților Poliției Locale.

Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, prin aceste hotărâri adoptate de consilierii municipali au fost majorate salariile brute ale angajaților din primărie și de la serviciile din subordinea primăriei, pentru a fi acoperit efectul transferului de la 1 ianuarie al contribuțiilor de la angajator la angajat, care ar fi dus la diminuarea salariilor nete.

„În Primăria Galați, salariile vor fi menținute la nivelul pe care l-au înregistrat la sfârșitul lui 2017. Singura mică creștere de salarii va fi înregistrată la nivelul salariilor brute, pentru că era necesară odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat pentru a putea fi menținute salariile nete. La nivelul brutului, creșterea  nu e mai mare de 1-2%. Deci menținem nivelul salariilor nete de anul trecut”, a declarat primarul Galațiului la finalul ședinței Consiliului Municipal.

În ceea ce privește indemnizațiile primarului și viceprimarilor, Pucheanu a precizat că se încearcă menținerea lor la nivelul din decembrie 2017: „Indemnizațiile viceprimarilor și primarului sunt stabilite prin lege. Este un anumit procent care se aplică la nivelul salariului minim pe economie. Am rugat colegii din aparatul de lucru al primăriei să găsească o soluție pentru a fi menținute la nivelul din 2017. Dacă nu se va găsi o soluție legală de erijare a acestor cote ce trebuie respectate, salariul net al unui viceprimar ar crește, față de ultima lună a lui 2017, cu aproximativ 700 de lei, iar al primarului cu maximum 800 de lei”.

Bani și pentru drepturile salariale câștigate în instanțe de cadrele didactice

Consiliul Municipal a mai aprobat și alocarea la fondul de salarii al municipalității a unei sume care să acopere plata drepturilor salariale pe care cadrele didactice le-au câștigat în instanțe, după ce aceste drepturi le-au fost diminuate prin măsurile de austeritate din 2010. Dar aceste alocări de fonduri nu vor influența pe termen  lung cuantumul fondului de salarii al municipalității:

„Sumele care sunt stabilite de instanțe sunt niște bonusuri trecătoare, sunt niște drepturi salariale câștigate pentru anii trecuți, nu pentru anii viitori. În momentul de față avem o grilă de salarii, votată de Consiliul Local, de la care nu ne putem abate. Prin urmare, ce scrie în grila de salarii, acelea sunt salariile maximale pe care le vor încasa pe parcursul anului 2018 angajații Primăriei Galați”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Potrivit primarului Galațiului, „salariile municipalității, cu tot ce înseamnă instituție subordonată primăriei, teatre, spitale, Poliție Locală, absolut tot ce intră sub cupola primăriei, salariile din toate aceste instituții reprezintă maximum 25% din întregul buget”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*