S-a stabilit cine e vinovat de prezența viermilor în băile Spitalului de Copii: instalația de ventilat!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a finalizat controlul la Secția „Pediatrie 1” de la Spitalul Clinic de Pediatrie „Sf. Ioan”, unde au fost găsiți viermișori în baia unui salon.

Inspectorii de la DSP au stabilit că nu există niciun risc în privința asigurării condițiilor de igienă din spital, cu nu mai sunt „vectori” (viermișori) și că deficiența „ar fi putut apărea” din cauza ineficienței instalației de ventilație.

„În urma controlului, nu s-a constatat prezenţa niciunui vector în spaţiul aparţinând spitalului. Ultima dezinsecţie a fost efectuată în data de 8 martie, conform graficului, în toată unitatea sanitară. Viermii prezentaţi ar fi putut apărea în urma umidităţii excesive din grupul sanitar reclamat, ca urmare a ventilaţiei artificiale ineficiente. Acest salon face parte dintr-o secţie de curând renovată, cu instalaţie sanitară nouă.

VIDEO. Viermi în baia unui salon de la Spitalul de Copii din Galați. DSP a declanșat o anchetă

S-a recomandat asigurarea ventilaţiei corespunzătoare din grupurile sanitare prin modificarea sistemului de poziţionare a cădiţelor pentru duş, astfel încât să se permită curăţarea, dezinfecţia şi dezinsecţia corespunzătoare a pavimentelor, inclusiv sub cădiţe”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

Rămâne, totuși, întrebarea de ce prezența „vectorilor” în baia de la „Pediatrie 1” nu a fost descoperită de personalul care se ocupă de igienizare, pentru că ineficiența instalației de ventilație datează de o bună perioadă de timp.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. Pingback: S-a stabilit cine e vinovat de prezența viermilor în băile Spitalului de Copii: instalația de ventilat! – în jurul nostru blog

  2. Inainte de 1989, se facea curatenie in saloane si anexe (bai) la fiecare inceput de schimb al infirmierelor (femeile de serviciu)! Intrebarea care persisita, este cine nu a facut in acele zile curatenia? Un vierme nu se dezvolta in citeva ore. Acolo a trecut mai mult timp in care nu s-a facut curatenia zilnica!!! Curatenia zilnica este una iar dezinfectia periodica este alta!

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*