S-a încheiat TÂRGUL REGIONAL AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU de la Colegiul „Dumitru Moţoc”

S-a incheiat TÂRGUL REGIONAL AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU de la Colegiul „Dumitru Moţoc”Vineri, 24 martie 2017, s-a desfăsurat la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism “Dumitru Moțoc” Galați Târgul Regional al firmelor de exerciţiu sub numele FIRMELE de EXERCIȚIU – PUNTE CĂTRE MEDIUL ECONOMIC.

În dorinţa de a da pieţii de muncă, tineri pregătiţi pentru a desfăsura propria activitate din care să-și poată câștiga existenţa, târgul firmelor de exerciţiu și-a propus să aducă în același loc elevi de liceu cu iniţiativă și bineînţeles cu dorinţă de muncă.

Pentru că antreprenoriatul nu se rezumă la a dori să „faci ceva”, ci presupune multă muncă, pasiune, dedicare, implicare, rezistenţă la stres, iniţiativă, inovare, determinare, orientare spre rezultat, dar și planificare, strategii, monitorizarea pieţii concurenţiale, abilităţi de organizare, coordonare, de contabilitate, de resurse umane și chiar de interrelaţionare, târgurile prin care elevii sunt puși în situaţii reale, de a concepe de la zero o firmă nu pot fi decât exerciţii extrem de benefice tinerilor viitori antreprenori.

Nu mai puţin de 41 de firme participante din șase judeţe (de exemplu FE – firmă de exerciţiu n.r. – Elite Events SRL, FE Ecoact SRL, FE Spicul Auriu SRL, FE Tecopan SRL, FE Clover Coffee SRL, FE Biogarden SRL, FE Atlas_Ship SRL),  Galaţi, Brăila, Buzău, Constanţa, Neamţ, Ialomiţa au expus vineri idei, planuri de marketing, prezentări și bineînţeles produse destinate vânzării: pâine, prăjituri, oferte de vacanțe, producţie publicitară, organizare evenimente, produse lactate.

Secțiunile pentru care s-au acordat premii au fost:

 1. Cel mai atractiv stand
 2. Cel mai bun catalog
 3. Cea mai bună prezentare multimedia
 4. Cele mai bune materiale promoţionale
 5. Cel mai bun negociator
 6. Cel mai bun spot publicitar
 7. Cea mai bună pagina web

Ediția a III-a a târgului de firme de exerciţiu Galați i-a avut parteneri pe:

 • Inspectoratul Școlar Județean Galați
 • Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Galați
 • Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România
 • Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială
 • Agenția Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi
 • Casa Corpului Didactic Galaţi.

Marele premiu a fost acordat firmei de exerciţiu Tecopan SRL (prof. coord. Bîra Ionica) de la Colegiul Naţional de Agricultură și Economie din Tecuci.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*