S-a dat „undă verde” noului port de ambarcațiuni. Va fi construit în „estuarul” dintre Trecere Bac și Uzina de Apă

Gălățenii care au ambarcațiuni de agrement, dar au și mari dificultăţi atunci când își pun problema să găsească o zonă în care să le acosteze între două croaziere pe Dunăre, au șansa unui al doilea port de ambarcațiuni, care spre deosebire de primul, are avantajul că va fi construit într-o zonă ferită de sloiurile care curg iarna pe Dunăre.

Locația noului port de ambarcațiuni se află în zona Uzinei de Apă nr. 1 cu acces către Plaja Dunărea, în dreapta zonei trecere bac. Acolo este un mic estuar, format în zona în care Valea Țiglinei „intersectează” malul Dunării. Acea zonă este mai sigură, pentru că nu va fi „măturată” de sloiuri.

Licitația pentru concesionarea terenului a fost câștigată de firma Marina Danubius SRL.

„Astăzi a avut loc licitația pentru darea în concesiune a zonei unde urmează să fie pus în practică proiectul de dezvoltarea a unui port de ambarcațiuni. Câștigătorul licitației, S.C. Marina Danubius S.R.L., propune un proiect amplu de modernizare cu spații de petrecere a timpului liber dar și un golf de ambarcațiuni demn de un oraș port la Dunăre”, se spune în comunicatul Primăriei Galați.

Societatea are la dispoziție cinci ani pentru finalizarea investiției estimate la aproximativ un milion de euro. 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*