România a învins Australia cu 5 la 1 și este la un pas de promovare în Divizia I B. Meciul decisiv va fi cel cu Spania

România a învins Australia cu 5 la 1 și este la un pas de promovare în Divizia I B. Meciul decisiv va fi cel cu SpaniaSelecționata de hochei pe gheață a României a învins Australia cu scorul de 5-1 (1-1, 2-0, 2-0) în partida pe care au susținut-o vineri seara, la Campionatul Mondial, Divizia a II-a, Grupa A, care se desfășoară la Patinoarul Dunărea din Galați.

Tricolorii au obținut o victorie foarte importantă și, în condițiile eșecului Islandei în fața Belgiei, sunt la un singur pas de promovarea în Grupa B a Diviziei I, al treilea eșalon valoric în ierarhia hocheiului mondial.

Golurile echipei României au fost marcate de Szilard Rokaly (17), Istvan Nagy (28), Matyas Biro (37), Ede Mihaly (51) și Csanad Fodor (56), după ce echipa de la Antipozi a deschis scorul prin Josef Rezek (17).

Finalul a fost tensionat, după ce Otto Biro (România) și Brian Funes (Australia) s-au luat la bătaie pe gheață și au fost pedepsiți de arbitri (20+5 minute).

Belgia, surclasată de România cu 9-1 și de Serbia cu 9-2, a produs surpriza zilei, învingând Islanda cu 9-3. Islanda întrecuse România cu 2-0, joi seara. În altă partidă, Spania a dispus de Serbia cu 5-4, după prelungiri.

În clasament, pe primul loc se află România, cu 9 puncte, urmată de Australia, 8 puncte, Belgia, 6 puncte, Islanda, 6 puncte, Serbia, 5 puncte, Spania, 2 puncte.

Duminică vor avea loc ultimele meciuri ale turneului, Belgia — Australia (13,00), Serbia — Islanda (16,30) și România — Spania (20,00).

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*