Rocadă în PMP. Chebac i-a „suflat” lui Stan funcția de prim-vicepreședinte și locul 1 pe listă

Rocadă în PMP. Chebac i-a „suflat” lui Stan funcția de prim-vicepreședinte și locul 1 pe listăÎncercarea lui Cătălin Cristache și Marius Stan de a-și împărți puterea în PMP a eșuat, amândoi fiind acum la mâna deputatului Eugen Chebac, care a preluat controlul organizației în baza relației speciale pe care o are cu președintele PMP Traian Băsescu.

Pe 5 septembrie, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, l-a revocat pe Marius Stan din funcția de prim-vicepreședinte al PMP Galați, această funcție și locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților revenindu-i lui Eugen Chebac.

Ca și Băsescu, Chebac este fost navigator și tot ca și Băsescu a lucrat o vreme la reprezentanța de la Anvers. Și nu ar fi numai atât. Relația de prietenie s-a și păstrat în timp, în urmă cu câțiva ani familia Chebac fiind invitata familiei Băsescu la unul dintre celebrele revelioane de la Predeal.

De altfel, în urmă cu peste două decenii, Eugen Chebac a și devenit director la Portul Docuri SA cu susținerea lui Traian Băsescu, pe atunci ministru al Transporturilor.

Nu se putea ca o astfel de prietenie să nu fie fructificată și în politică.

La anunțarea fuziunii PMP-UNPR, Traian Băsescu a anunțat că organizațiile județene ale PMP vor fi conduse de cei care au obținut cele mai bune rezultate la alegerile locale. În competiția pentru primărie, Marius Stan a tras UNPR-ul la un procent de aproximativ 20%, în timp ce PMP-ul condus de Cătălin Cristache a obținut la votul politic pentru consilii un procent de 7%, în cursa pentru primărie Cristache obținând doar 4,5%.

În aceste condiții, conducerea PMP Galați revenea UNPR. Însă președintele UNPR Galați nu era Marius Stan, ci deputatul Eugen Chebac. Marius Stan și Chebac erau certați de câteva săptămâni, pentru că Chebac nu se implicase deloc în campania electorală. S-a ajuns la celebrele dispute, cu debarcarea ui Chebac și preluarea conducerii de către Stan, urmată de debarcarea lui Stan și revenirea la putere a lui Chebac. Aceste rotații succesive la conducerea UNPR Galați a și creat un vid de putere care putea fi speculat.

Pentru că nu voia să piardă președinția PMP Galați, imediat după anunțarea fuziunii. Cătălin Cristache l-a invitat pe Marius Stan la o discuție la gelateria de pe platoul de la McDonalds, unde cei doi au convenit următoarea înțelegere: Marius Stan să renunțe la funcția de președinte al PMP, în schimbul păstrării funcției de președinte, Cătălin Cristache urmând să îi garanteze lui Marius Stan funcția de prim-vicepreședinte și locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, adică singurul mandat parlamentar la care pot spera liderii PMP Galați la alegerile din decembrie.

De câteva zile erau zvonuri pe surse că ceva se întâmplă la nivelul conducerii centrale a PMP, că cineva îl „lucrează” pe Marius Stan.

A venit și decizia care pune în operă lovitura de teatru: de pe 5 septembrie, Marius Stan a fost revocat din funcția de prim-vicepreședinte al PMP Galați, în care a fost numit Eugen Chebac, care va ocupa și locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*